Pasta med grönkål, parmesan och pumpa

Pasta med grönkål, parmesan och pumpa

En enkel men smakrik pastarätt, välj själv om du vill servera den vegetarisk eller med ex. räkor till.

Koka pasta till fyra personer (ca 300 g).

Rosta en näve pumpakärnor i en het, torr stekpanna tillsammans med lite flingsalt. Passa det noga, det går fort! Lägg fröna i en skål så länge.

Plocka bladen från 4-5 stjälkar grönkål. Skölj grönkålen och torka den hyfsat torr. Finhacka 1-2 vitlöksklyftor.

Hetta upp lite olivolja i botten av en stor gryta. Lägg ner grönkålen och låt fräsa tills den börjar mjukna, det tar ca 5 minuter. Tillsätt sedan den finhackade vitlöken och rör runt. Häll på 3 dl grädde av valfri fetthalt. Krydda med nymalen svartpeppar och lite salt. Låt koka upp och riv sedan ner rikligt med parmesanost i såsen. Låt småkoka tills grönkålen mjuknat, det tar bara några minuter. Vill du ha mer sting i såsen så är det även gott med lite chili flakes i.

Nu borde pastan och såsen vara färdiga! Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med ytterligare riven parmesanost och ett par varv med svartpepparkvarnen. Servera pastan som den är, eller toppa med något mer (ex. räkor eller lufttorkad skinka). Pumpafrön blir kronan på verket för extra crunch!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *