Sötpotatissallad

Sötpotatissallad

Ett hitte-på-recept utifrån det som fanns i grönsakslådan. Fräscht och gott – och färgglatt!

Skala och tärna (2×2 cm) en stor sötpotatis. Blanda sötpotatisen med olivoljasalt och nymalen svartpeppar på en bakpappersklädd plåt. Rosta sötpotatisen i ugnen (225 grader) tills den är mjuk och har fått fin färg, det tar ca 20 minuter. 

Medans sötpotatisen är i ugnen fortsätter du med övriga ingredienser. Ta denna listan som tips, och välj själv det du är sugen på och har hemma i kyl och frys:

  • Tärna 1 paket fetaost (á 150 g)
  • Kärna ur en näve oliver
  • Lägg babyspenat i botten av en stor skål
  • Skär 1/2 rödlök fint
  • Ta fram några frysta granatäpplekärnor (japp, det finns i frysdisken på ex. ICA)
  • Skär några klyftor citron (passar perfekt med syran till den söta rotfrukten)

Blanda alla ingredienser i salladsskålen med den varma sötpotatisen och pressa citronen över. Serveras genast med valfritt tillbehör, vi hade grillade kycklingben till. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *