Choklad och lingon – så fräscht ihop! Börja med pannacottan: Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp 1,5 dl vispgrädde, 1 dl lingon (frysta går utmärkt) och 0,5 dl strösocker. Mixa den heta lingongrädden och sila ner i en skål. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta. Välj nu hur du […]
Kladdkaka
Vit kladdkaka med vispad blåbärspannacotta
Man behöver inte vispa upp pannacottan, men jag tycker den blir så härlig när den är lite fluffigare 🙂 Nu gjorde jag en vit kladdkaka, men en mörk går lika fint! 100 g mörk choklad (55 % kakaohalt) och 2 msk kakao blir då smaksättningen. Blåbärspannacottan behöver tid i kylen (och ev. frysen), så den […]
Vispad smultronpannacotta
Smultronen växer så det knakar! Jag tänkte, det måste väl gå att baka med smultron? Internet svämmar inte precis över av smultronrecept, så jag experimenterade lite. Med mycket lyckat resultat! Jag valde att toppa en klassisk kladdkaka med den rosa, fluffiga krämen. Kan tänka mig att den blir ljuvlig i eller på en sommartårta också. […]
Glutenfri citronkladdkaka
När jag bjuder på fika på jobbet säkerställer jag alltid att de glutenintoleranta får samma fika som övriga. Och jag kan säga, att denna kladdkaka var gudomligt god! Receptet kommer från ”Erikas fikastund”. Enkelt att bara röra ihop ingredienserna i kastrullen med det smälta smöret! Smörj kanterna på en springform (20 cm diameter) med smör. […]
Citronkladdkaka
Citronkladdkaka i långpanna, toppad med vaniljgrädde. Ja, du hör ju själv hur gott det låter! 🙂 Smidigt att göra till många, då det blir ca 40 bitar. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en stor långpanna, dvs. en ugnsplåt med högre kanter. Smält 400 g smör, låt svalna. Finriv skalet och pressa saften […]
Vit kladdkaka med rabarber
”Fridas bakblogg” – en favorit både i sociala medier och som blogg. Massa godsaker, den ena godare än den andra! Här serveras en söt, vit kladdkaka med syrlig rabarber på toppen. Underbar kombination! Sätt ugnen på 175 grader, gallret ska vara i mitten av ugnen. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, diameter 22 […]
Kladdkaka med rabarberpannacotta
Camilla Hamids ”My kitchen stories” på köket.se är en guldgruva för sötsaker. Denna kaka är perfekt att göra mitt i vintern när man har rabarber i frysen. Jag bjöd mina kollegor på denna kaka och det blev högt betyg från samtliga 🙂 Kakan görs färdig dagen innan, så den är en superb dessert när det […]
Rabarberkladdkaka
Kladdkaka kan man väl kalla den, eftersom kakan är lite ”undergräddad”. Eller en mjuk rabarberkaka med smuldeg på toppen. Hur eller hur så är den god som fika eller dessert med vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass 🙂 Receptet kommer från ”Lindas bakskola”. Börja med att smöra och bröa en springform, diameter 23-24 cm. Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara […]
Chocolate Chip Cookie Kladdkaka
Ja, du hör ju på namnet – detta är supergott! Självklart kommer receptet från årets Kladdkake-drottning Frida Skattberg. Jag fick anpassa mitt recept nedan efter vad som fanns hemma i choklad- och sockerväg. Men följ länken så hittar du originalreceptet, om du så önskar. Men min kaka var inte heller dum 😉 Sätt ugnen på 175 grader, […]
Baileyskladdkaka
Mmm, choklad och Baileys ihop Receptet kommer från Mittkök.se Sätt ugnen på 200 grader, ugnsgallret ska vara i nedre delen av ugnen. Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, diameter 22 cm. Smält 200 g smör och ställ kastrullen åt sidan. Bryt 200 g mörk choklad (55-70 % kakaohalt) i bitar och låt smälta i det varma smöret. […]
Semmelkladdkaka
Semmelkladdkaka, ljuvligt gott! Jag hittade detta gudomliga recept på underbara ”Fridas bakblogg”. Jag ökade dock upp mängden mandelmassa något, för det är sååå gott! Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen. Klipp till och lägg ett bakplåtspapper i botten av en brödform (á 1,5 liter). En liten springform (diameter 20 cm) […]
Kladdkaka med salt kolafrosting och Daim
En snabbakad kaka som känns betydligt mer avancerad! Med färdig kolasås tar du en ypperlig genväg! En form på 20 cm ger 6-8 bitar, om du gör en tunnare kladdkaka i en 22 cm-form räcker den nog till 8-10 bitar. Receptet kommer från Fridas bakblogg. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i […]