En jättehärlig pirogdeg från ”Zeinas kitchen”. Degen går bra att jäsa i rumstemperatur – eller t o m över natten i kylskåp. Perfekt till vardagsmatlagningen, när ett moment redan är förberett. Jag erkänner, alla piroger var inte så här fina efter gräddning… Några öppnade sig som kammusslor… Hihi! Pirogdeg: Värm 3 dl mjölk till 37 grader. Smula 30 […]
Pirog
Shamborek (kurdiska/syrianska piroger)
Bloggen ”Zeinas kitchen” ger oss verkligen inblick i olika matkulturer och hjälper oss åstadkomma dessa godsaker i våra egna kök. Du hittar ingredinserna på ICA, Coop etc. Pirogdegen var himla fin att arbeta med, den kommer jag definitivt använda till piroger med olika sorters fyllningar. Sonen på 6 år åt en hel shamborek 🙂 Börja […]
Arayes – köttfärsfyllda pitabröd från Libanon
”Zeinas kitchen” – himmelriket på Internet? Ja, kanske… Hur som helst lagar Zeina Murtada fantastisk mat från världens alla hörn. Om du inte har kikat in på hennes blogg tidigare så kan jag säga att den är väl värd inte bara ett – utan många – besök! Just denna rätt kommer från Libanon och är tunna […]
Frasiga älgvårrullar
Har du inte älgfärs i frysen? Ta då mager nötfärs istället. En härlig fusion mellan svensk skog och asiatisk hetta 🙂 Strimla 300 g vitkål fint. Skala och strimla även 1-2 morötter fint. Jag brukar använda matberedaren så går det supersnabbt och blir perfekt resultat. Finhacka 1 liten gul lök. Hetta upp neutral olja i stekpannan och fräs vitkål och morötter […]