Pirog

Underbara piroger
Köttfärs, Pirog

Underbara piroger

En jättehärlig pirogdeg från ”Zeinas kitchen”. Degen går bra att jäsa i rumstemperatur – eller t o m över natten i kylskåp. Perfekt till vardagsmatlagningen, när ett moment redan är förberett. Jag erkänner, alla piroger var inte så här fina efter gräddning…  Några öppnade sig som kammusslor… Hihi!  Pirogdeg: Värm 3 dl mjölk till 37 grader. Smula 30 […]

Shamborek (kurdiska/syrianska piroger)
Köttfärs, Pirog

Shamborek (kurdiska/syrianska piroger)

Bloggen ”Zeinas kitchen” ger oss verkligen inblick i olika matkulturer och hjälper oss åstadkomma dessa godsaker i våra egna kök. Du hittar ingredinserna på ICA, Coop etc. Pirogdegen var himla fin att arbeta med, den kommer jag definitivt använda till piroger med olika sorters fyllningar. Sonen på 6 år åt en hel shamborek 🙂  Börja […]

Älgvårrullar
Pirog, Viltkött

Frasiga älgvårrullar

Har du inte älgfärs i frysen? Ta då mager nötfärs istället. En härlig fusion mellan svensk skog och asiatisk hetta 🙂 Strimla 300 g vitkål fint. Skala och strimla även 1-2 morötter fint. Jag brukar använda matberedaren så går det supersnabbt och blir perfekt resultat. Finhacka 1 liten gul lök. Hetta upp neutral olja i stekpannan och fräs vitkål och morötter […]