Saftiga biffar som får puttra i en gräddig sås med en härlig doft av sherry. Serveras gärna med långsamt bakade tomater och rotfruktsterrin. Blanda samman 2 msk ströbröd och 0,75 dl mjölk. Krydda med torkad timjan (smula torkade örter mellan handflatorna, då frigörs smaken mer), salt och nymalen svartpeppar. Rör även ner 1-2 rivna/pressade vitlöksklyftor. […]
Viltkött
Dillkött
Sötsyrlig sås med valfritt protein. På bilden ser du vildsvin, klassiskt är annars kalvkött. Även kyckling ska tydligen vara gott, jag får testa och återkomma med respons på detta. Receptet hittade jag på ICA.se. Putsa 500-700 g benfritt kött och skar i 2-3 cm stora bitar. Lägg det i en gryta och täck med vatten. Låt koka upp […]
Älghamburgare med lingonmajonnäs och picklad rödlök
En rätt som våra vänner bjöd på föll oss väl i smaken, här kommer vår version! Börja med att baka hamburgerbröd. Självklart är det helt OK att köpa hamburgerbröd oxå, men välj då gärna Brioche-varianten. Fortsätt med att pickla rödlök och röra samman lingonmajonnäsen. I hamburgarna hade vi 500 g älgfärs och 1/2 paket tärnat bacon (vi föredrar att tärna skivat bacon, då […]
Frasiga älgvårrullar
Har du inte älgfärs i frysen? Ta då mager nötfärs istället. En härlig fusion mellan svensk skog och asiatisk hetta 🙂 Strimla 300 g vitkål fint. Skala och strimla även 1-2 morötter fint. Jag brukar använda matberedaren så går det supersnabbt och blir perfekt resultat. Finhacka 1 liten gul lök. Hetta upp neutral olja i stekpannan och fräs vitkål och morötter […]