Viltkött

Vildsvinsbiffar med timjan och vitlök
Köttfärs, Sås & Kryddsmör, Viltkött

Vildsvinsbiffar med timjan och vitlök

Saftiga biffar som får puttra i en gräddig sås med en härlig doft av sherry. Serveras gärna med långsamt bakade tomater och rotfruktsterrin. Blanda samman 2 msk ströbröd och 0,75 dl mjölk. Krydda med torkad timjan (smula torkade örter mellan handflatorna, då frigörs smaken mer), salt och nymalen svartpeppar. Rör även ner 1-2 rivna/pressade vitlöksklyftor. […]

Dillkött
Fläskkött, Nötkött, Viltkött

Dillkött

Sötsyrlig sås med valfritt protein. På bilden ser du vildsvin, klassiskt är annars kalvkött. Även kyckling ska tydligen vara gott, jag får testa och återkomma med respons på detta. Receptet hittade jag på ICA.se. Putsa 500-700 g benfritt kött och skar i 2-3 cm stora bitar. Lägg det i en gryta och täck med vatten. Låt koka upp […]

Älghamburgare med lingonmajonnäs och picklad rödlök
Hamburgare, Viltkött

Älghamburgare med lingonmajonnäs och picklad rödlök

En rätt som våra vänner bjöd på föll oss väl i smaken, här kommer vår version!  Börja med att baka hamburgerbröd. Självklart är det helt OK att köpa hamburgerbröd oxå, men välj då gärna Brioche-varianten.  Fortsätt med att pickla rödlök och röra samman lingonmajonnäsen. I hamburgarna hade vi 500 g älgfärs och 1/2 paket tärnat bacon (vi föredrar att tärna skivat bacon, då […]

Älgvårrullar
Pirog, Viltkött

Frasiga älgvårrullar

Har du inte älgfärs i frysen? Ta då mager nötfärs istället. En härlig fusion mellan svensk skog och asiatisk hetta 🙂 Strimla 300 g vitkål fint. Skala och strimla även 1-2 morötter fint. Jag brukar använda matberedaren så går det supersnabbt och blir perfekt resultat. Finhacka 1 liten gul lök. Hetta upp neutral olja i stekpannan och fräs vitkål och morötter […]