Älghamburgare med lingonmajonnäs och picklad rödlök

Älghamburgare med lingonmajonnäs och picklad rödlök

En rätt som våra vänner bjöd på föll oss väl i smaken, här kommer vår version! 

Börja med att baka hamburgerbröd. Självklart är det helt OK att köpa hamburgerbröd oxå, men välj då gärna Brioche-varianten. 

Fortsätt med att pickla rödlök och röra samman lingonmajonnäsen.

I hamburgarna hade vi 500 g älgfärs och 1/2 paket tärnat bacon (vi föredrar att tärna skivat bacon, då det färdigtärnade brukar vara så fett). Smaksätt färsen med lite lökpulversalt och nymalen svartpeppar. Forma fyra rejäla hamburgare som du steker till perfektion (dvs. med en rosa kärna) i en klick smör. Välj själv om du vill ha ost på eller ej, vi valde en lagrad cheddar.

Lägg samman hamburgaren med tillbehören. Var så god och avnjut denna skapelse! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *