Etikett: florsocker

Chokladbiskvitårta
Tårta

Chokladbiskvitårta

En gigantisk chokladbiskvi! Det önskade sig sonen vid 11-årskalaset. Sätt ugnen på 175 grader. Finriv 400 g mandelmassa och blanda med 1 äggvita. Forma till en rundel på bakplåtspapper, 18-20 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter. Låt svalna på plåten. Botten går bra att förbereda och förvara i frysen. Smält […]

Semla

Semlebiskvi

Semla + biskvi = sant! Sätt ugnen på 200 ° Börja med att finrivna 200 g mandelmassa. Rör ner 1 äggvita (spara äggulan). Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Fördela smeten i 16-20 högar. Ta upp varje hög och rulla till en boll som du sedan plattar till, ca 5 mm tjock. Grädda i mitten av […]

Strawberry Mojito Cheesecake
Cheesecake, Dessert

Strawberry Mojito Cheesecake

Återigen, det är “Brinken bakar” som ligger bakom originalreceptet. Jag ersatte dock hennes pistagebotten med Digestive pga orkade inte helt enkelt. Oavsett är kakan supergod och en skapelse som imponerar! Hemligheten bakom de snygga rundlarna är att kakan fryses upp och ner i etapper. Kakan kräver dock sin planering, då frysning behövs mellan de olika […]

Kärleksmumscheesecake
Cheesecake, Dessert

Kärleksmumscheesecake

Camilla Hamid, drottningen av att uppdatera klassiker! Hon gör kakan i en 20 cm-form, men jag gjorde den lägre och valde en form med 24 cm diameter. Mäktig och chokladig, så jag ångrar inte mitt val 🙂 Börja med kexbottnen: Krossa/mixa 10 Digestivekex, rör ner 1 msk kakao. Smält 75 g smör och rör ner. […]

Zebracheesecake
Cheesecake, Dessert

Zebrachesecake

Jag har kikat på detta recept på “Brinken bakar” länge, men trott att det var superkomplicerat… Men det var ju himla enkelt! Med hög wow-faktor! Jag använde matskedar för att göra ränderna, men tänker att tesked ger finare ränder. Man kan nästan säga att det är en mindfullnessövning att lägga samman denna cheesecake 😉 Originalreceptet […]

Kalljästa donuts
Bullar, Dessert

Kalljästa donuts

Rosa, kitschiga munkar toppade med strössel. Jag trodde det skulle vara så mycket svårare att göra donuts/munkar, men det var faktiskt ganska lätt. Speciellt med kalljäst deg som sköter sig själv medan man sover eller är på jobbet. Receptet på den kalljästa degen hittade jag hos “Victorias provkök“, men jag gjorde gjorde bara en halv […]

Morotskaka
Mjuk kaka

Hög och saftig morotskaka

“Baka med Frida” – sicken liten godbit till inspiratör! Hon har verkligen fått till receptet på en hög och saftig morotskaka. Yummie! Viktigt att alla ingredienser till frostingen är rumstempererade, då får du en extra krämig och fin topping till den goda kakan. Lägg bakplåtspapper i botten på en liten långpanna, min håller måtten 20×30 […]

Hallonbullar
Bullar

Hallonbullar

Vetedegen enligt Leila Lindholms recept. Fyllningen enligt tidningen Matmagasinets recept. Perfekt sommarfika  Vetedeg: Värm 3 dl mjölk (1,5-3 % fetthalt) till 37 grader. Smula 50 g jäst i en degbunke och slå den värmda mjölken över. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt då 1,5 dl strösocker, 150 g rumsvarmt smör, 0,5 tsk salt samt 1 ägg. Blanda samman och rör sedan ner 10-12 dl vetemjöl, […]

Ananaskärleksmums
Långpannekakor, Mjuk kaka

Ananaskärleksmums

Jag har såååå många bokmärken och sparade FB-inlägg i mobilen. Så lite tid och så många godsaker som finns… Idag blev det en av dessa godsaker som provbakades. Herregud så gott med ananas och kardemumma ihop! Receptet kommer från Lindas bakskola (tidningen Hembakat). Börja med att öppna en stor konservburk med skivad ananas. Häll av ananasen […]

Chokladrutor
Långpannekakor, Mjuk kaka

Chokladrutor

Chokladrutor med två lager – söt kaka och söt frosting. Receptet har jag fått från min lika söta kollega Linda 🙂 Ja, kakan är söt! Därför räcker det med en liten bit, som ex. serveras med färska bär och vispad grädde.  Börja med botten: Sätt ugnen på 180 grader. Smält 200 g smör i en gryta. Rör ner övriga ingredienser […]

Solrosmassa
Dessert, Semla

Mandelfri “mandelmassa” (solrosmassa)

Min goda vän är allergisk mot mandel. Genom en Google-sökning hamnade jag på ICA:s hemsida, som visade ett recept på “mandelmassa” gjord av solrosfrön. Ett mycket bra substitut måste jag säga, speciellt i dessa hallonsemlor där hallonen ger extra smak till semlan. Receptet på mina hallonsemlor hittar du här.   Lägg 1 dl solrosfrön, 1 dl florsocker, 0,5 tsk vaniljsocker och 2 […]

Pepparkakscupcakes
Jul, Mjuk kaka

Pepparkakscupcakes

En gång per termin bjuder jag kollegorna på cupcakes. Så här i december passade det bra med juliga smaker, så mjuk pepparkaka i form av minimuffins som toppades med en vit frosting. En liten gran som kronan på verket 🙂 Satsen ger 15-20 vanliga muffins och ca 50 minimuffins. Muffinsreceptet kommer från “Lindas bakskola”. Sätt […]