Semla + biskvi = sant!
Sätt ugnen på 200 °
Börja med att finrivna 200 g mandelmassa. Rör ner 1 äggvita (spara äggulan).
Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Fördela smeten i 16-20 högar. Ta upp varje hög och rulla till en boll som du sedan plattar till, ca 5 mm tjock.
Grädda i mitten av ugnen tills gyllene och torra på undersidan, det tar drygt 10 minuter.
Låt bottnarna svalna på plåten.
Fortsätt med smörkrämen:
Vispa 150 g smör mjukt, tillsätt 1,5 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker och den sparade äggulan. Smaksätt sedan med 1-2 tsk malen kardemumma. Rör ihop till en smidig fyllning.
Fördela smördegen över bottnarna, välj själv om du vill ha spetsig eller rundad topp.
Ställ in biskvierna i kyl eller frys så de bli kalla, det underlättar doppningen i choklad härefter.
Smält 150 g vit choklad i en mugg (bättre än skål, du vill ha ett djup). Spetsa en biskvi i bottnen med en vass kniv och doppa i chokladen. Om du vill toppar du varje biskvi med några rostade mandelspån när de är nydoppade.
Tips! Biskvier går utmärkt att förvara i frysen.