Etikett: vit choklad

Strawberry Mojito Cheesecake
Cheesecake, Dessert

Strawberry Mojito Cheesecake

Återigen, det är “Brinken bakar” som ligger bakom originalreceptet. Jag ersatte dock hennes pistagebotten med Digestive pga orkade inte helt enkelt. Oavsett är kakan supergod och en skapelse som imponerar! Hemligheten bakom de snygga rundlarna är att kakan fryses upp och ner i etapper. Kakan kräver dock sin planering, då frysning behövs mellan de olika […]

Zebracheesecake
Cheesecake, Dessert

Zebrachesecake

Jag har kikat på detta recept på “Brinken bakar” länge, men trott att det var superkomplicerat… Men det var ju himla enkelt! Med hög wow-faktor! Jag använde matskedar för att göra ränderna, men tänker att tesked ger finare ränder. Man kan nästan säga att det är en mindfullnessövning att lägga samman denna cheesecake 😉 Originalreceptet […]

Citronmelisspannacotta
Dessert

Citronmelisspannacotta

Citronmeliss förtjänar att stå i centrum, inte bara vara ett litet dekorativt blad som lämnas kvar på tallriken när desserten är uppäten. En vit chokladpannacotta med citronmeliss som extra smaksättare, trevligt! Hacka 100 g vit choklad. Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten. Hetta upp 2 dl vispgrädde och 1 tsk vaniljsocker. Det ska bli hett […]

Citronkladdkaka med blåbär och vit choklad
Dessert

Citronkladdkaka med blåbär och vit choklad

Glömde så klart att fotografera när moussetårtan var uppskuren… Men du får föreställa dig ett lager med citronkladdkaka, ett lager med blåbärspannacotta, ett lager med blåbärsmousse och allt detta omslutet av vit chokladmousse. Receptet kommer från bloggen “Erikas fikastund“. Blåbärskomponenterna, ja till och med hela tårtan, kan göras klar i förväg och förvaras i frysen. […]

Krämig citronpaj med vit chokladgrädde
Paj (dessert)

Krämig citronpaj med vit chokladgrädde

En underbart krämig citronpaj med lätt syra möter söt chokladgrädde. Älsk på den liksom! Pajen går utmärkt att servera utan chokladgrädde, så klart! Börja med chokladgrädden dagen innan servering: Hacka 200 g vit choklad. Lägg chokladen i en bunke du kan vispa i med elvisp, jag brukar ta en större glasskål. Hetta upp 3 dl […]

Vit kladdkaka med rabarber
Kladdkaka

Vit kladdkaka med rabarber

“Fridas bakblogg” – en favorit både i sociala medier och som blogg. Massa godsaker, den ena godare än den andra! Här serveras en söt, vit kladdkaka med syrlig rabarber på toppen. Underbar kombination! Sätt ugnen på 175 grader, gallret ska vara i mitten av ugnen. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, diameter 22 […]

Saffransfudge
Godis, Jul

Saffransfudge

När det vankas julgodis kollar jag gärna in “Jennys matblogg”. Kan det bli mer juligt än saffransfudge? Blanda 2,5 dl vispgrädde, 3 dl strösocker och 3 msk sirap i en gryta med tjock botten. Låt koka tills det når en temperatur av 120 grader, använd termometer. Medan smeten kokar hinner du hacka 150 g vit […]

Blåbär- och citronkaka med vit choklad
Dessert, Mjuk kaka

Blåbär- och citronkaka med vit choklad

Blåbär och citron är en grym kombo. Släng in lite vit choklad så är du ett steg närmare himmelriket! Originalreceptet kommer från “Allt om mat”.  Sätt ugnen på 200 grader. Ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen.  Smörj och bröa en springform (diameter 22 cm).  Smält 100 g smör i en kastrull och ta den sedan från […]

Chokladtårta saffran
Dessert, Jul, Kladdkaka

Chokladkaka med saffranstryffel och kanderade mandlar

En chokladig och mäktig botten. En len saffranstryffel som täcke. Krispiga och söta mandlar på toppen. Årets juldessert 2017. Receptet på kakan kommer från tidningen/hemsidan “Allt om mat”.  Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant (diameter 22 cm).  Börja med chokladbotten: Smält 100 g smör, ta grytan från värmen. Bryt 200 g mörk choklad (55-70 % kakaohalt) […]

Vit chokladgrädde
Tårta

Vit chokladgrädde

Aldrig förr har en vispskål varit så renslickad, såååå gott! Perfekt att spritsa med, även om jag personligen behöver öva på spritstekniken…  Hacka 300 g vit choklad och lägg i en värmetålig skål (jag tog en stor glasskål, som jag även kan vispa i).  Värm 4 dl vispgrädde i en kastrull. Det är viktigt att grädden blir het men inte kokar. […]

Rabarbercheesecake med hallonspegel
Cheesecake

Rabarbercheesecake med hallonspegel

Receptet hittade jag på bloggen Cilla bakar men jag har ändrat lite för att passa mina smaklökar bättre. På bilden ser du en mindre cheeesecake, där jag gjorde halv sats till en mindre form vilket är perfekt som dessert vid en middag för 8 personer. Börja med rabarberkompotten: Koka en kompott på 200 g rabarber (skuren i bitar), 1 tsk vaniljsocker, 0,5 […]