Vit kladdkaka med rabarber

Vit kladdkaka med rabarber

”Fridas bakblogg” – en favorit både i sociala medier och som blogg. Massa godsaker, den ena godare än den andra! Här serveras en söt, vit kladdkaka med syrlig rabarber på toppen. Underbar kombination!

Sätt ugnen på 175 grader, gallret ska vara i mitten av ugnen.

Smöra och bröa en form med löstagbar kant, diameter 22 cm.

Skölj 150 g rabarber, gärna röd, och skär i små bitar. Blanda rabarberbitarna med 1 msk strösocker och 1 msk vetemjöl. Låt detta stå på arbetsbänken medan du gör kladdkakesmeten.

Smält 100 g smör i en lite större kastrull och ta sedan från värmen. Grovhacka 100 g vit choklad, låt chokladen smälta i det varma smöret.

Rör ner 2 ägg och 2 dl strösocker i smör- och chokladblandningen. Rör till sist ner 2 dl vetemjöl och 2 tsk vaniljsocker. Rör till en slät smet och bred sedan ut den i formen.

Toppa smeten med rabarberbitarna.

Grädda sedan kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, beroende på ugn. Kanterna ska vara fasta och mitten ”vobbla” lite 🙂

Kakan är godast kall, så ställ gärna in den i kylskåpet när den har svalnat.

Jag serverade min kladdkaka med lättvispad vaniljgrädde (2,5 dl vispgrädde smaksattes med 1 tsk vaniljsocker innan vispning).