Återigen, det är “Brinken bakar” som ligger bakom originalreceptet. Jag ersatte dock hennes pistagebotten med Digestive pga orkade inte helt enkelt. Oavsett är kakan supergod och en skapelse som imponerar! Hemligheten bakom de snygga rundlarna är att kakan fryses upp och ner i etapper. Kakan kräver dock sin planering, då frysning behövs mellan de olika […]
Etikett: mynta
Persikomojito
Mmm, persika. Sött och gott! Till ett glas: 3-4 myntablad, 2-3 små limekyftor, 1 tsk råströsocker och 4-6 cl ljus rom läggs i ett glas. Muddla med en muddler, eller använd skaftet på ex. en träslev om du inte äger någon muddler. Det gäller att få ut smakerna från limen och myntan. Tillsätt sedan 8 cl persikojuice och 4 cl sodavatten. Fyll upp glaset med krossad is. Dekorera […]
Ananasmojito
Vad heter ananas på engelska? Anananas, så klart 😉 Hihi! Till ett glas: 3-4 myntablad, 2-3 små limekyftor, 1 tsk råströsocker och 4-6 cl ljus rom läggs i ett glas. Muddla med en muddler, eller använd skaftet på ex. en träslev om du inte äger någon muddler. Det gäller att få ut smakerna från limen och myntan. Tillsätt sedan 8 cl ananasjuice och 4 cl sodavatten. Fyll […]
Piña Colada-mojito
Mojito är gott. Piña Colada är gott. Och vet du vad, det blir himla gott ihop Till ett glas: 3-4 myntablad, 2-3 små limekyftor, 1 tsk råströsocker och 6 cl Barcardi Piña Colada-likör (alternativt 4 cl ljus rom + 2 cl Malibu-likör) läggs i ett glas. Muddla med en muddler, eller använd skaftet på ex. en träslev om du inte äger någon […]
Granatäpplemojito
Myntan frodas! Då gör jag mojitos i alla tänkbara smaker 🙂 Till ett glas: 3-4 myntablad, 2-3 små limekyftor, 1 tsk råströsocker och 4-6 cl ljus rom läggs i ett glas. Muddla med en muddler, eller använd skaftet på ex. en träslev om du inte äger någon muddler. Det gäller att få ut smakerna från limen och myntan. Tillsätt sedan 8 cl granatäpplejuice och 2-4 cl sodavatten. […]
Tranbärsmojito
Tranbärsjuice är bra mot urinvägsinfektion. Mojito är bra för… Ja, någonting säkert. Att kombinera dessa två måste ju vara grymt bra! Haha! 😉 Till ett glas: 3-4 myntablad, 2-3 små limekyftor, 1 tsk råströsocker och 4-6 cl ljus rom läggs i ett glas. Muddla med en muddler, eller använd skaftet på ex. en träslev om du inte äger någon muddler. Det gäller […]
Jordgubbsmojito
Jordgubbar, lime, mynta. Och en skvätt ljus rom, så klart! Koka en jordgubbssockerlag dagen innan eller tidigare på dagen så den hinner bli helt kall: drygt 1 dl färska jordgubbar (skurna i bitar), 3,5 dl vatten, en nypa salt och 1,5 dl strösocker kokas samman. Låt småkoka ca 5 minuter, mixa slät med stavmixer och häll sedan upp på en ren flaska. Satsen […]
Klassisk mojito
En klassisk mojito med mynta, lime och råsocker. Ett måste när myntan växer och växer och växer… Till ett glas: 3-4 myntablad, 2-3 små limekyftor, 1 tsk råströsocker och 4-6 cl ljus rom läggs i ett glas. Muddla med en muddler, eller använd skaftet på ex. en träslev om du inte äger någon muddler. Det gäller att få ut smakerna från limen […]
Flädermojito
Mammas hemkokta flädersaft passade väldigt bra i drinken! Till ett glas: 3-4 myntablad, 2-3 små limekyftor, 1 tsk råströsocker och 4-6 cl ljus rom läggs i ett glas. Muddla med en muddler, eller använd skaftet på ex. en träslev om du inte äger någon muddler. Det gäller att få ut smakerna från limen och myntan. Tillsätt sedan 3 cl koncentrerad flädersaft (om saften är […]
Hallonmojito
Recept från tidningen Café. Fruktigt, sött och gott! Och fin färg Koka en hallonsockerlag dagen innan eller tidigare på dagen så den hinner bli helt kall: drygt 1 dl hallon, 3, 5 dl vatten, en nypa salt och 1,75 dl strösocker kokas samman. Låt småkoka 3-5 minuter och häll sedan upp på en ren flaska. Försök att inte få med kärnorna, de brukar […]
Mangomojito
Mango + mynta = sant. Och jävligt gott! Till ett glas: 3-4 myntablad, 2-3 små limekyftor, 1 tsk råströsocker och 4-6 cl ljus rom läggs i ett glas. Muddla med en muddler, eller använd skaftet på ex. en träslev om du inte äger någon muddler. Det gäller att få ut smakerna från limen och myntan. Tillsätt sedan 12 cl mangojuice. Fyll upp glaset […]
Tabbouleh
Tabbouleh – en sallad med bulgur och örter som bas. Det finns oändligt många recept (fråga Google) men bulgur, persilja och mynta är grunden i denna fräscha sallad. Jag föredrar dock mindre persilja än flertalet recept. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen (2 portioner bulgur är perfekt till 4 portioner tabbouleh). Hacka ett rejält knippe bladpersilja och mynta (jag tar […]