Sylt med rabarber, fläder och mynta

Vilken tur att Dansukkers reklam på Facebook fångade mitt öga! Så god sylt! Den passade perfekt som fyllning i min midsommartårta. Glömde ta bild på sylten i burkar, därav en bild på tårtan (där hälften av satsen användes).

Skär 500 g rabarber i småbitar, gärna så röd som möjligt.

Lägg skuren rabarber, 1,5-2 dl flädersaft, 250 g syltsocker och hackad mynta. Mängden mynta beror på hur mycket myntasmak du vill ha, jag tyckte 10 blad var perfekt för min del. I originalreceptet är det 2 dl saft, men årets flädersaft blev ganska koncentrerad i smaken märkte jag. Om du tar mindre mängden flädersaft bör du kompensera med vatten resterande mängd.

Låt sylten koka upp, skumma av om det behövs. Låt sedan koka 7-8 minuter. Mixa sylten om du vill (det gjorde jag). Klart!

Häll upp i en skål om du ska äta sylten de närmare dagarna. Annars i varma, steriliserade burkar.

Steriliserade burkar: Sätt glasburkar och lock på en ugnsplåt och in i den kalla ugnen. Värm därefter ugnen till 125 grader och låt burkar och lock hettas upp 10 minuter.