Förrätt

Dip med dillchips
Förrätt

Dip med dillchips

En enkel förrätt, ett tips på Facebook från den f.d. “Mästerkocken” Jennie Walldén. Blanda 1 dl crème fraiche, 1 dl turkisk/grekisk yoghurt och nymalen svartpeppar i botten på en liten skål. Jämna till toppen så den blir slät. Finhacka 1 liten rödlök och lägg löken som ett lager på toppen av den vita cremen. Bred […]

Toast med äggröra, bresaola, bakade tomater och ärtskott
Förrätt

Toast med äggröra, bresaola, bakade tomater och ärtskott

Förrätt nyårsafton 2018! Temat var “Jamed Bond” och vi gjorde en tolkning av Ian Flemmings meny vi hittade via en Google-sökning.  Baka hela cocktailtomater  med  olivolja,  strösocker,  flingsalt  och nymalen svartpeppar i 100 grader varm ugn i ca 2 h. Förvara i rumstemperatur fram till servering.  Ta ut fyra cirklar av grovt bröd, vi valde ett surdegsbröd med mycket frön. […]

Toast med kantareller och taleggio
Förrätt, Macka, Vegetariskt (lakto-ovo)

Toast med kantareller och taleggio

En riktigt god kantarellmacka i ny tappning! Perfekt som förrätt eller mindre ensamrätt. Vi kompletterade mackan med en sallad med bl a färska fikon. Receptet ger två rejäla mackor eller förrätt till fyra personer. Ansa 7-8 dl färska kantareller  eller tina motsvarande mängd förvällda kantareller från frysen. Om du, liksom jag, änvänder frysta kantareller så här i december så se […]

Ägg-cocotte med spenat
Förrätt, Frukost & Brunch, Påsk, Vegetariskt (lakto-ovo)

Ägg-cocotte med spenat

Årets påskmiddag inleddes med denna förrätt, som nog egentligen är en frukosträtt 😉 Hur eller hur så var det smaskigt!  Smörj fyra portionsformar med lite smör. Sätt ugnen på 200 grader.  Smält lite smör i stekpannan och fräs sedan en påse (á 65 g) babyspenat mjuk, det går väldigt snabbt. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. Fördela spenaten i de fyra formarna. Knäck ett […]