En enkel förrätt, ett tips på Facebook från den f.d. “Mästerkocken” Jennie Walldén. Blanda 1 dl crème fraiche, 1 dl turkisk/grekisk yoghurt och nymalen svartpeppar i botten på en liten skål. Jämna till toppen så den blir slät. Finhacka 1 liten rödlök och lägg löken som ett lager på toppen av den vita cremen. Bred […]
Förrätt
Cheesecake med rom och räkor
En underbart krämig cheesecake med röd rom och dill. Toppas med förslagsvis räkor, kallrökt lax, ägg… Receptet hittade jag på “Jennys matblogg”. I receptet nedan är det för en större form, vilken ger ca 16 bufféportioner. Jag nöjde mig med att göra halv sats i en 20-cm-form, vilket gav 8 bufféportioner. Perfekt till det stora […]
Toast med äggröra, bresaola, bakade tomater och ärtskott
Förrätt nyårsafton 2018! Temat var “Jamed Bond” och vi gjorde en tolkning av Ian Flemmings meny vi hittade via en Google-sökning. Baka hela cocktailtomater med olivolja, strösocker, flingsalt och nymalen svartpeppar i 100 grader varm ugn i ca 2 h. Förvara i rumstemperatur fram till servering. Ta ut fyra cirklar av grovt bröd, vi valde ett surdegsbröd med mycket frön. […]
Toast med kantareller och taleggio
En riktigt god kantarellmacka i ny tappning! Perfekt som förrätt eller mindre ensamrätt. Vi kompletterade mackan med en sallad med bl a färska fikon. Receptet ger två rejäla mackor eller förrätt till fyra personer. Ansa 7-8 dl färska kantareller eller tina motsvarande mängd förvällda kantareller från frysen. Om du, liksom jag, änvänder frysta kantareller så här i december så se […]
Ägg-cocotte med spenat
Årets påskmiddag inleddes med denna förrätt, som nog egentligen är en frukosträtt 😉 Hur eller hur så var det smaskigt! Smörj fyra portionsformar med lite smör. Sätt ugnen på 200 grader. Smält lite smör i stekpannan och fräs sedan en påse (á 65 g) babyspenat mjuk, det går väldigt snabbt. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar. Fördela spenaten i de fyra formarna. Knäck ett […]