Oj, detta var väldigt gott – men otroligt mäktigt! Jag serverade i martiniglas, men jag skulle säga att ett betydligt mindre glas räcker! Räkna med att receptet, som egentligen är för fyra portioner, räcker till det dubbla. Jag hittade receptet på Instagramkontot ”Matbubbel”.
Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten, ca 5 minuter.
Finhacka 0,5 rödlök och ett litet knippe gräslök.
Hetta upp 2 dl vispgrädde och låt sedan 2 dl riven Västerbottensost smälta ner däri.
Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i grädden. Krydda med lite malen svart- eller vitpeppar, salt behövs ej pga. all ost.
Rör till sist ner den hackade röd- och gräslöken. Häll upp i fina glas och ställ i kylen för att stelna, gärna över natten.
Vid servering passar valfri rom och krispigt bröd/kex. Jag valde att baka tunnbröd i ugnen med lite olivolja på, för att hålla ihop det norrländska temat 🙂