Ibland händer det att en sockerkaka fastnar i formen… Då kan man bli arg. Eller göra cake pops av kakbitarna! Eller ja, det blev väl mer cake balls eftersom jag inte hade några pinnar… På bilden ser du choklad- och banansockerkaka doppad i mörk choklad. Här är det bara fantasin som sätter gränser vad gäller […]
Etikett: choklad
Chokladdoppade kolabollar
Så underbart goda, enligt de som åt dem! Själv avskyr jag chokladbollar, oklar orsak. Men det är så klart kul att det man bakar uppskattas av gästerna. En liten lyxigare twist på helt vanliga chokladbollar! Vispa 200 g smör och 1,25 dl strösocker krämigt. Tillsätt sedan resten av ingredienserna: 5 dl havregryn 1 dl kolasås […]
Rocky Road Cashew
Klassisk Rocky Road Fudge görs med jordnötter. Men nu har jag gått och blivit allergisk mot de där små salta godbitarna… Som tur är tål jag cashewnötter! Smält 200 g mjölkchoklad och 200 g mörk choklad (ca 55 % kakaohalt) tillsammans med 1 burk sötad, kondenserad mjölk och 25 g smör över vattenbad. Rör ner 2 tsk vaniljsocker (smeten tjocknar då något). Ta skålen från […]
Chokladpudding med brända mandlar
Första gången jag gör egen chokladpudding. Lite svårare än att blanda pulver med mjölk, men absolut inte svårt. Och självklart sååååå mycket godare! Serverades med ljusa hallon (tack grannen Susanna!), vispgrädde och brända mandlar. Receptet räcker till 5-6 portioner. Börja med att hacka 50 g mörk choklad, ställ åt sidan så länge. Rör ihop 2,5 dl […]
Chokladig sockerkaka med banan
En chokladig sockerkaka, lite undergräddad så att den blev härligt kladdig! Det är bananer i kakan, alltså är den supernyttig… Haha! Receptet hittade jag på Tasteline.com, men jag lägger till lite salt för att förhöja chokladsmaken ytterligare. Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i nedre delen av ugnen. Smöra och bröa en sockerkaksform á 1,5 liter. Blanda 1 dl […]
Kladdkaka med rabarberpannacotta
Camilla Hamids “My kitchen stories” på köket.se är en guldgruva för sötsaker. Denna kaka är perfekt att göra mitt i vintern när man har rabarber i frysen. Jag bjöd mina kollegor på denna kaka och det blev högt betyg från samtliga 🙂 Kakan görs färdig dagen innan, så den är en superb dessert när det vankas kalas […]
Chokladfondue
Enklare än enklast! Har du inget chokladfondue-set så funkar det med skål och gafflar. Men annars är det en fin-fin investering på ca 100 kr Denna dessert räcker till 4-6 portioner, beroende på hur tätt inpå middagen desserten serveras. Hacka 200 g choklad – ljus, mörk eller en kombo av de två. Hetta upp 1 dl vispgrädde i en liten […]
Chocolate Chip Cookie Kladdkaka
Ja, du hör ju på namnet – detta är supergott! Självklart kommer receptet från årets Kladdkake-drottning Frida Skattberg. Jag fick anpassa mitt recept nedan efter vad som fanns hemma i choklad- och sockerväg. Men följ länken så hittar du originalreceptet, om du så önskar. Men min kaka var inte heller dum 😉 Sätt ugnen på 175 grader, […]
Baileyskladdkaka
Mmm, choklad och Baileys ihop Receptet kommer från Mittkök.se Sätt ugnen på 200 grader, ugnsgallret ska vara i nedre delen av ugnen. Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, diameter 22 cm. Smält 200 g smör och ställ kastrullen åt sidan. Bryt 200 g mörk choklad (55-70 % kakaohalt) i bitar och låt smälta i det varma smöret. […]
Chokladmoussetårta med schweizisk maräng
Divine! Enda ordet som kan beskriva denna skapelse – helt gudomlig! Krämig mousse med söt maräng på toppen. Serveras med fördel med färska bär. Receptet hittade jag på den underbara bloggen “My kitchen stories”, men jag tog av misstag bara 2 äggulor i moussen istället för 4 som anges i originalreceptet. Funkade dock hur bra som helst! […]
Ischoklad
Nä, ischoklad är ingen favorit i vårt hem. Jag förstår inte varför man ska ta god choklad och göra den “mindre god” genom att tillsätta kokosfett? Men eftersom bilden är tagen och ischoklad är en favorit hos många får väl receptet hamna på bloggen ändå. Och formarna är ju snygga! Hihi! Sätt ca 50 ischokladformar på en […]
Kladdkaka med salt kolafrosting och Daim
En snabbakad kaka som känns betydligt mer avancerad! Med färdig kolasås tar du en ypperlig genväg! En form på 20 cm ger 6-8 bitar, om du gör en tunnare kladdkaka i en 22 cm-form räcker den nog till 8-10 bitar. Receptet kommer från Fridas bakblogg. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i […]