Etikett: choklad

Chokladbiskvitårta
Tårta

Chokladbiskvitårta

En gigantisk chokladbiskvi! Det önskade sig sonen vid 11-årskalaset. Sätt ugnen på 175 grader. Finriv 400 g mandelmassa och blanda med 1 äggvita. Forma till en rundel på bakplåtspapper, 18-20 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter. Låt svalna på plåten. Botten går bra att förbereda och förvara i frysen. Smält […]

Kladdkaka med lingonpannacotta
Dessert, Kladdkaka

Kladdkaka med lingonpannacotta

Choklad och lingon – så fräscht ihop! Börja med pannacottan: Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp 1,5 dl vispgrädde, 1 dl lingon (frysta går utmärkt) och 0,5 dl strösocker. Mixa den heta lingongrädden och sila ner i en skål. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta. Välj nu hur du […]

Chokladtårta med hallon, karamell och mint
Tårta

Chokladtårta med hallon, karamell och mint

Att ta bilder på tårtor är inte alltid det lättaste… Men god, det var den! 🙂 Tårtbotten med kakao hittar du här. Hallonfyllning hittar du här. Tips! Det gick alldeles utmärkt att hoppa över äggulan i receptet 🙂 After eight-fluff hittar du här. Halv sats = perfekt för denna tårta! Ska jag bara länka till […]

Kärleksmumscheesecake
Cheesecake, Dessert

Kärleksmumscheesecake

Camilla Hamid, drottningen av att uppdatera klassiker! Hon gör kakan i en 20 cm-form, men jag gjorde den lägre och valde en form med 24 cm diameter. Mäktig och chokladig, så jag ångrar inte mitt val 🙂 Börja med kexbottnen: Krossa/mixa 10 Digestivekex, rör ner 1 msk kakao. Smält 75 g smör och rör ner. […]

Zebracheesecake
Cheesecake, Dessert

Zebrachesecake

Jag har kikat på detta recept på ”Brinken bakar” länge, men trott att det var superkomplicerat… Men det var ju himla enkelt! Med hög wow-faktor! Jag använde matskedar för att göra ränderna, men tänker att tesked ger finare ränder. Man kan nästan säga att det är en mindfullnessövning att lägga samman denna cheesecake 😉 Originalreceptet […]

Cake Pops
Mjuk kaka

Cake Pops

Ibland händer det att en sockerkaka fastnar i formen… Då kan man bli arg. Eller göra cake pops av kakbitarna! Eller ja, det blev väl mer cake balls eftersom jag inte hade några pinnar… På bilden ser du choklad- och banansockerkaka doppad i mörk choklad. Här är det bara fantasin som sätter gränser vad gäller […]

Chokladdoppade kolabollar
Småkaka/Snitt

Chokladdoppade kolabollar

Så underbart goda, enligt de som åt dem! Själv avskyr jag chokladbollar, oklar orsak. Men det är så klart kul att det man bakar uppskattas av gästerna. En liten lyxigare twist på helt vanliga chokladbollar! Vispa 200 g smör och 1,25 dl strösocker krämigt. Tillsätt sedan resten av ingredienserna: 5 dl havregryn 1 dl kolasås […]

Rocky Road Cashew
Godis, Jul, Påsk

Rocky Road Cashew

Klassisk Rocky Road Fudge görs med jordnötter. Men nu har jag gått och blivit allergisk mot de där små salta godbitarna… Som tur är tål jag cashewnötter! Smält 200 g mjölkchoklad och 200 g mörk choklad (ca 55 % kakaohalt) tillsammans med 1 burk sötad, kondenserad mjölk och 25 g smör över vattenbad. Rör ner 2 tsk vaniljsocker (smeten tjocknar då något). Ta skålen från […]

Dessert

Chokladpudding med brända mandlar

Första gången jag gör egen chokladpudding. Lite svårare än att blanda pulver med mjölk, men absolut inte svårt. Och självklart sååååå mycket godare! Serverades med ljusa hallon (tack grannen Susanna!), vispgrädde och brända mandlar. Receptet räcker till 5-6 portioner. Börja med att hacka 50 g mörk choklad, ställ åt sidan så länge.  Rör ihop 2,5 dl […]

Chokladig sockerkaka med banan
Mjuk kaka

Chokladig sockerkaka med banan

En chokladig sockerkaka, lite undergräddad så att den blev härligt kladdig! Det är bananer i kakan, alltså är den supernyttig… Haha! Receptet hittade jag på Tasteline.com, men jag lägger till lite salt för att förhöja chokladsmaken ytterligare.  Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i nedre delen av ugnen.  Smöra och bröa en sockerkaksform á 1,5 liter.  Blanda 1 dl […]

Kladdkaka med rabarberpannacotta
Kladdkaka

Kladdkaka med rabarberpannacotta

Camilla Hamids ”My kitchen stories” på köket.se är en guldgruva för sötsaker. Denna kaka är perfekt att göra mitt i vintern när man har rabarber i frysen. Jag bjöd mina kollegor på denna kaka och det blev högt betyg från samtliga 🙂 Kakan görs färdig dagen innan, så den är en superb dessert när det […]

Chokladfondue
Dessert

Chokladfondue

Enklare än enklast! Har du inget chokladfondue-set så funkar det med skål och gafflar. Men annars är det en fin-fin investering på ca 100 kr   Denna dessert räcker till 4-6 portioner, beroende på hur tätt inpå middagen desserten serveras. Hacka 200 g choklad – ljus, mörk eller en kombo av de två. Hetta upp 1 dl vispgrädde i en liten […]