Chokladtårta med hallon, karamell och mint

Chokladtårta med hallon, karamell och mint

Att ta bilder på tårtor är inte alltid det lättaste… Men god, det var den! 🙂

Tårtbotten med kakao hittar du här.

Hallonfyllning hittar du här. Tips! Det gick alldeles utmärkt att hoppa över äggulan i receptet 🙂

After eight-fluff hittar du här. Halv sats = perfekt för denna tårta!

Ska jag bara länka till befintliga recept? Nä, här kommer recept på karamellfluff 🙂

Grovhacka 160 g Marabou Caramello. Hetta upp 3 dl vispgrädde. Innan den börjar koka drar du kastrullen från värmen och tillsätter den hackade chokladen. Rör tills all choklad har smält.

Häll över chokladgrädden i en värmetålig och vispvänlig skål. Låt svalna innan du plastar skålen och ställer i kylen över natten (eller från morgon till kväll, minst 8-10 h).

Vispa upp chokladgrädden och använd som fyllning i din tårta. I just denna tårta räcker det dock med halv sats!

Bild tagen på tårtan dagen efter, hann inte under festen! Följande ordning:

  • Tårtbotten
  • Karamellfluff
  • Tårtbotten
  • Hallonmousse
  • Tårtbotten
  • After eight-fluff
  • Vit sugar paste
  • Kakao (pudrad)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *