Hallon + limemousse

Hallonmousse till tårta

Det rosa lagret är alltså hallonmousse, vilket är bästa kompis med choklad   Receptet kommer från Allers hemsida och ger ett tjockt lager mousse eller två tunnare lager mousse när du fyller din tårta (jag har ett tjockt lager).

Lägg 1 gelatinblad i blöt i lite kallt vatten, ca 5 minuter.

Koka upp 125 gram frysta hallon så att en hallonsås bildas. Sila sedan såsen så att kärnorna fångas upp, ner i en liten skål. Ta upp det blötlagda gelatinbladet och krama ur det. Låt det sedan smälta ner i den varma hallonsåsen. Rör runt och låt sedan hallonsåsen med galatinet svalna på arbetsbänken medan du fortsätter med övriga ingredienser.

Vispa 2,5 dl vispgrädde hårt tillsammans med en nypa bakpulver. Bakpulvret gör att du kan vispa grädden hårt utan att det blir smör.

Vispa sedan 1 äggula och 0,25 dl strösocker fluffigt. Blanda sedan ner det avsvalnade hallonsåsen i detta. Om hallonsåsen är för het riskerar du att moussen skär sig, men den borde ha svalnat till lagom temperatur vid det här laget. 

Vänd sedan ner den vispade grädden i hallon/ägg-smeten. Vänd försiktigt då du vill behålla så mycket luft och fluffighet som möjligt. 

Låt moussen stå i kylen minst 1 timme, men över natten funkar också utmärkt. Fyll sedan din tårta med moussen. 

Vill du göra hela tårtan som är på bilden? Alla recept finns på bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *