En stor färsbiff med smält mozzarella på toppen, i en liten pöl med tomatsås. Yummie! Börja med tomatsåsen. Här har jag inget riktigt recept, men detta hade vi (nog…) i: 1 finhackad gul lök, stektes lätt i en skvätt olivolja 2 rivna vitlöksklyftor, stektes lätt i en skvätt olivolja 500 g krossade tomater en skvätt […]
Etikett: vitlök
Söt och klibbig fläskfärs med savoykål
Åh, så gott detta blev! Lime, ingefära, ostronsås och honung. Mmmmm! Och dessutom snabblagat, kan det bli bättre en vardag? Skala och skiva 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor tunt. Fräs 500 g fläskfärs i lite neutral olja i en stor stekpanna. Smula färsen grovt. När färsen börjar få färg tillsätter du lök och vitlök. […]
Torskfilé med gnocchi och rödbetor
Torsk, rödbetor och fetaost – en fin kombination, eller hur? Börja med fetaostsåsen: Mosa samman 1 paket fetaost med 2 dl crème fraiche, 2 msk majonnäs, 1 finriven vitlöksklyfta och lite honung. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Plasta skålen och ställ i kylen fram till servering. Gör gärna såsen dagen innan. Ju längre […]
Vegansk linsgryta med squash
Ett litet hitte-på-recept. Som blev väldigt lyckat! Fin syra från limen och crunch från nötterna. En riktig turbomiddag! Häll av 1 tetra gröna linser i en sil, skölj av och låt rinna av. Skär 1 liten sqush i bitar. Jag använde en tandad kniv och skar “stavar”, det blev lite extra tjusigt. Skala 1 gul […]
Gazpacho
Hett i solen, då passar det med en kall lunch! Receptet nedan ger två lunchportioner eller fyra förättsportioner. Grovhacka 1 röd paprika, 1 rödlök och ca 10 cm gurka. Lägg detta i mixern tillsammans med 1 finriven vitlöksklyfta, 1 burk krossade tomater samt lite sambal oelek (eller annan form av chili). Mixa snabbt ihop till […]
Salsiccialasagne
En helt vanlig lasagne, men med en genväg till de gudomliga smakerna genom att använda salsicciakorv! Snitta upp skinnet på tre färska salsicciakorvar (ex. ICA:s eget märke). Pilla ut köttet/korvmassan i en skål. Hetta upp lite olivolja eller flytande smör i en stekpanna och fräs köttet tills det får fin färg. Använd en trä- eller […]
Kryddsmör på Kajmak
Kajmak är en smörig och lätt syrlig färskost från Balkan. När den är rumstempererad är den härligt krämig i konsistensen. Jag testade att smaksätta den naturella produkten med klassiska vitlökskryddor – gudomligt gott! Blanda Kajmak med exempelvis riven vitlök, fryst persilja, lite citronskal samt salt och nymalen svartpeppar. Om middagen närmar sig kan skålen sedan […]
Chicken Tikka Masala
Hittade inte paneer (indisk ost) i butiken, så det fick bli kyckling istället. Ett enkelt recept från Arla med mycket smak – perfekt för vardagsmiddagen 🙂 Skär 500 g kycklingfilé eller kycklinginnerfilé i bitar. Finhacka 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor. Skala 2 morötter, grovriv dem. Skala och grovriv även 1 äpple. Smält en klick […]
Potatis- och jordärtskocksgratäng
Klassisk potatisgratäng med höstlig smak av jordärtskocka. Underbart gott! Skala 700 g potatis (fast eller mjölig är en smaksak, beror på hur man gillar sin gratäng) samt 300 g jordärtskockor. Skär i tunna skivor. Skala och hacka 1 gul lök samt 1-2 vitlöksklyftor. Tips! Testa purjolök istället för gul lök. Smält lite smör i en […]
Tacos med kikärtor
Vegetariska/veganska tacos! Riktigt nice! Fri tolkning från originalreceptet som du hittar hos selina.se Häll av 2 förpackningar kikärtor. Spara ev. spadet till veganska maränger eller majonnäs. Finhacka 2-3 klyftor vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull. Fräs kikärtor och vitlök någon minut. Tillsätt sedan ett gäng kryddor: 0,5 msk paprikapulver 0,5 msk spiskummin […]