Mjukt vitlöksbröd

Mjukt vitlöksbröd

Zeinas kitchen, där hittar man alltid bra recept! Som detta mjuka vitlöksbröd! Jag hade bara 1/4 (12 g) jäst i kylen. Gick hur bra som helst, degen fick bara jäsa ca 15 minuter längre.

Värm 2 dl vatten till 37 grader. Smula 25 g jäst i en bunke, häll vattnet över och rör tills jästen har löst upp sig. Tillsätt 1 tsk strösocker, 1 tsk salt och 0,5 dl olivolja. Rör sedan ner 4,5-5 dl vetemjöl. Knåda ihop till en smidig deg.

Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa 45 minuter.

Smält 25 g smör (eller hälften smör, hälften olivolja). Rör ner 2 rivna vitlöksklyftor och lite finhackad persilja (fryst går finfint). Även lite salt och nymalen svartpeppar, så klart.

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper på arbetsbänken. Häll ut degen och mjöla lätt, kavla sedan till en rund kaka, ca 1 cm tjock (tänk pizza). För över pappret till ugnsplåten.

Pensla vitlökssmöret över hela brödrundeln. Riv ost över, jag tog parmesan men här väljer du det du har hemma. Skär brödet i trianglar/slices.

Grädda brödet i mitten av ugnen 10-15 minuter. Serveras helst nygräddat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *