Klassikern Flygande Jakob fast som gryta istället för som gratäng. Jag toppar med solrosfrön eller cashewnötter istället för jordnötter pga allergi. Kokt banan? Nej tack, den serveras vid sidan om av mig. Skär ca 500 kycklingfilé i bitar. Krydda med salt, nymalen svartpeppar och lite curry. Stek kycklingen i omgångar i smör. Lägg över i […]
Etikett: kyckling
Chicken Tikka Masala
Hittade inte paneer (indisk ost) i butiken, så det fick bli kyckling istället. Ett enkelt recept från Arla med mycket smak – perfekt för vardagsmiddagen 🙂 Skär 500 g kycklingfilé eller kycklinginnerfilé i bitar. Finhacka 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor. Skala 2 morötter, grovriv dem. Skala och grovriv även 1 äpple. Smält en klick […]
Paella med kyckling och räkor
En klassisk paella ska få ta tid och ges mycket kärlek. Det kanske inte är den snabbaste rätten, men om du har gott om tid på dig någon dag tycker jag du ska låta saffransdoften sprida sig i ditt kök. Paella kan serveras med kyckling, korv, fisk, skaldjur… Man kan köra på ett protein eller […]
Kycklingben med tomat och curry
Råa kycklingben i en form med god sås – skjuts in i ugnen. Enklare än enklast! Jag trodde det skulle bli snålt med sås, men kycklingen släpper en hel del vätska som blandade sig fint med gräddsåsen. Såsen räckte gott och väl till fyra personer. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg 1-1,5 kg kycklingben i […]
Kycklingfilé med ajvar relish och fetaost
Saftig kycklingfilé i en enkel sås med mycket smak! Servera med grönsaker, ris, pasta, klyftpotatis… Ja, allt är gott! Sätt ugnen på 200 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen. Dela 4 kycklingfiléer på hälften så att det blir åtta tunnare bitar. Krydda dem med lite salt och nymalen svartpeppar. Bryn dem i en […]
Katsu
Tonkatsu = japansk schnitzel. När den görs på kyckling heter den “Katsu”. Så gott med ris, kålsallad och den klassiska tonkatsusåsen. Receptet kommer från TV4:s Jenny Walldén. Börja med såsen, rör snabbt ihop ingredienserna och ställ sedan skålen åt sidan på köksbänken. 1 dl ketchup 2,5 msk worcestersås 2 msk japansk soya 1 msk honung […]
Indisk gryta med kyckling och röda linser
Garam masalan doftar i hela köket, underbart! En kryddig gryta som serveras med svalkande yoghurt och nystekta naanbröd. Mmmm! Börja med naanbröden: Smula 25 g jäst i en bunke, häll över 1,5 dl vatten (37 grader) samt 2 tsk strösocker. Rör runt tills jästen har lösts upp. Tillsätt då 0,5 tsk salt, 2 msk smält/flytande […]
Chicken Kung Pao
Det är nog de där woksåserna som gör de asiatiska rätterna, som gör att det nästan smakar som på restaurangen. Detta recept delade Malmö-kocken Jennie Walldén med sig av på sin Facebook. Skär 600 g kycklingfilé i mindre bitar. Låt kycklingen marinera en liten stund: 1,5 msk japansk soya 1, 5 msk svart risvinäger eller mörk balsamvinäger 1,5 tsk […]
Cornflakes-panerad kyckling
Krispigt, gott – och lättlagat! Vi tog hela innerfiléer, men du kan även skära kycklingfilé i mindre bitar. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ca 150 g cornflakes och valfria kryddor i matberedaren. Vi tog vitlökspulver, paprikapulver samt salt och nymalensvartpeppar. Mixa tills cornflakesen har blivit mindre bitar men absolut inte “mjöl”. Lägg över i en skål. Ta fram två andra skålar, knäck 2 ägg i den […]
Pulled Chicken
Allt i en form och sedan in i ugnen, smidigt! Receptet hittade jag på “Aftonbladet”, i en artikel om “Cinco de Mayo” dvs. Mexicos nationaldag. 1 kg kyckling räcker till 8-9 tacos, alltså fyra personer. Lägg 1 kg rå kycklingfilé i en ugnsform. Japp, den ska vara rå! Sätt ugnen på 150 grader. Grovhacka 1 gul lök och 4 tomater, […]
Thaiwok med kyckling
Bästa receptet på tahiwok som jag har testat, smakar nästan som på vår favoritrestaurang! Välj själv vilka grönsaker som önskas, jag hade blomkål, broccoli och röd paprika i kylen. Ursprungsreceptet kommer från Mitt Kök (Expressen). Börja med att blanda ihop woksåsen, det är den som ger woken den härliga smaken: Blanda 1 dl kallt vatten, 5 msk kinesisk […]
LCHF-gratäng med squash, kyckling och bacon
Vi hade kycklingfilé över från helgmiddagen, perfekt att omvandla detta till en gräddig gratäng! Sätt ugnen på 200 grader (gärna varmluft). Dela 3-4 tillagade kycklingfiléer i bitar. Om du inte har tillagad kyckling så tar du motsvarande mängd rå kyckling som du delar i bitar och steker i en klick smör. Salt och peppar på, så klart! Dela 1 gul eller grön squash på längden och skiva den sedan i […]