Etikett: kyckling

Kyckling, Macka, Sallad

Baguette med kyckling och kålsallad med smak av lime och koriander

En fräsch och matig macka. Exakta mått saknas då det var maken som stod för middagslagningen. Börja med vitkålssalladen: Strimla en klyfta vitkål fint. Rör ihop en stabbig sås av majonnäs, limeskal, koriander (fryst funkar toppen), finriven vitlök och ponzu (soya med citrussmak). Blanda kål och sås, låt stå i kylen fram till servering. Krydda […]

Kycklingballotine
Kyckling

Kycklingballotine

För det tjusiga resultatet måste jag säga att det var liten arbetsinsats 🙂 Perfekt för middag till många, då kycklingen går att förbereda någon dag innan om man vill. Det går åt en hel del plastfolie dock… Skiva kycklingfiléer i två-tre tunna skivor. Banka ut skivorna mellan plastfolie med hjälp av ex. en kastrull. Lägg […]

Butter Chicken
Kyckling, Vegetariskt (lakto-ovo)

Butter Chicken (eller Halloumi)

Butter Chicken är egentligen en gryta, men jag gjorde en anpassad version med såsen serverad bredvid hela kycklingfiléer. Ersätt gärna kycklingen med grillost/halloumi, så gott! Receptet på såsen är min version utifrån guldgruvan Zeinas Kitchen. Finhacka 1 stor gul lök och 2 vitlöksklyftor. Fräs detta i lite smör i en stekpanna och tillsätt sedan kryddor: […]

Kyckling

Flygande Jakob

Klassikern Flygande Jakob fast som gryta istället för som gratäng. Jag toppar med solrosfrön eller cashewnötter istället för jordnötter pga allergi. Kokt banan? Nej tack, den serveras vid sidan om av mig. Skär ca 500 kycklingfilé i bitar. Krydda med salt, nymalen svartpeppar och lite curry. Stek kycklingen i omgångar i smör. Lägg över i […]

Chicken Tikka Masala
Kyckling

Chicken Tikka Masala

Hittade inte paneer (indisk ost) i butiken, så det fick bli kyckling istället. Ett enkelt recept från Arla med mycket smak – perfekt för vardagsmiddagen 🙂 Skär 500 g kycklingfilé eller kycklinginnerfilé i bitar. Finhacka 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor. Skala 2 morötter, grovriv dem. Skala och grovriv även 1 äpple. Smält en klick […]

Kycklingben i tomat och curry
Kyckling

Kycklingben med tomat och curry

Råa kycklingben i en form med god sås – skjuts in i ugnen. Enklare än enklast! Jag trodde det skulle bli snålt med sås, men kycklingen släpper en hel del vätska som blandade sig fint med gräddsåsen. Såsen räckte gott och väl till fyra personer. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg 1-1,5 kg kycklingben i […]

Kyckling med ajvar och fetaost
Kyckling

Kycklingfilé med ajvar relish och fetaost

Saftig kycklingfilé i en enkel sås med mycket smak! Servera med grönsaker, ris, pasta, klyftpotatis… Ja, allt är gott! Sätt ugnen på 200 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen. Dela 4 kycklingfiléer på hälften så att det blir åtta tunnare bitar. Krydda dem med lite salt och nymalen svartpeppar. Bryn dem i en […]

Katsu kyckling
Kyckling

Katsu

Tonkatsu = japansk schnitzel. När den görs på kyckling heter den “Katsu”. Så gott med ris, kålsallad och den klassiska tonkatsusåsen. Receptet kommer från TV4:s Jenny Walldén. Börja med såsen, rör snabbt ihop ingredienserna och ställ sedan skålen åt sidan på köksbänken. 1 dl ketchup 2,5 msk worcestersås 2 msk japansk soya 1 msk honung […]

Kyckling

Chicken Kung Pao

Det är nog de där woksåserna som gör de asiatiska rätterna, som gör att det nästan smakar som på restaurangen. Detta recept delade Malmö-kocken Jennie Walldén med sig av på sin Facebook. Skär 600 g kycklingfilé i mindre bitar. Låt kycklingen marinera en liten stund: 1,5 msk japansk soya 1, 5 msk svart risvinäger eller mörk balsamvinäger 1,5 tsk […]

Cornflakespanerad kyckling
Kyckling

Cornflakes-panerad kyckling

Krispigt, gott – och lättlagat! Vi tog hela innerfiléer, men du kan även skära kycklingfilé i mindre bitar. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ca 150 g cornflakes och valfria kryddor i matberedaren. Vi tog vitlökspulver, paprikapulver samt salt och nymalensvartpeppar. Mixa tills cornflakesen har blivit mindre bitar men absolut inte “mjöl”. Lägg över i en skål. Ta fram två andra skålar, knäck 2 ägg i den […]