Klassikern Flygande Jakob fast som gryta istället för som gratäng. Jag toppar med solrosfrön eller cashewnötter istället för jordnötter pga allergi. Kokt banan? Nej tack, den serveras vid sidan om av mig.

Skär ca 500 kycklingfilé i bitar. Krydda med salt, nymalen svartpeppar och lite curry. Stek kycklingen i omgångar i smör. Lägg över i en gryta.
Finhacka 1 liten gul lök och 2 vitlöksklyftor. Stek även dem innan de läggs över i grytan. Vispa ur pannan med ca 0,5 dl vatten, för att få med alla goda smaker. Häll ner vattnet i grytan.
Tillsätt 3 dl mellan- eller vispgrädde samt 1 dl chilisås av ketchuptyp. Krydda med italiensk salladskrydda (kan uteslutas om du inte har det hemma).
Låt nu grytan småkoka medan du ordnar med riset, jag föredrar basmatiris.
När riset börjar bli klart steker du 1-2 paket bacon (skuret i småbitar). Här vill man ha knaprigt bacon!
Smaka av grytan med mer kryddor om så behövs. Tänk dock på att både bacon och nötter är salta.
Servera grytan med riset. Toppa med knaperstekt bacon, skivad banan samt frön eller nötter för härligt crunch. Valfri grönsak därtill.