Lasagne, mmm! Ibland kanske man dock vill ta en liten genväg, som att slippa fixa ostsås/béchamel… Tack vare någon matgrupp på Facebook fann jag detta tips! Blanda samman 2 dl crème fraiche och 2 dl ovispad grädde (jag kör 34 % + 40 %, men det funkar säkert med magrare produkter) i en skål. Krydda […]
Etikett: mellangrädde
Soppa med potatis, purjolök, broccoli och ost
Potatis- och purjolökssoppa + broccoli- och ostsoppa = väldans gott ihop! Ansa och skölj 1 stånd broccoli á 250 g (buketter + stam). Stammen brukar behövas skalas, men annars är den fullt ätbar. Tänk så många broccolistammar jag slängde innan jag fattade detta… Skär buketterna samt slanta stammen. Skala och tärna 500 g potatis. Ansa […]
Kycklingben med tomat och curry
Råa kycklingben i en form med god sås – skjuts in i ugnen. Enklare än enklast! Jag trodde det skulle bli snålt med sås, men kycklingen släpper en hel del vätska som blandade sig fint med gräddsåsen. Såsen räckte gott och väl till fyra personer. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg 1-1,5 kg kycklingben i […]
Tacos med kikärtor
Vegetariska/veganska tacos! Riktigt nice! Fri tolkning från originalreceptet som du hittar hos selina.se Häll av 2 förpackningar kikärtor. Spara ev. spadet till veganska maränger eller majonnäs. Finhacka 2-3 klyftor vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull. Fräs kikärtor och vitlök någon minut. Tillsätt sedan ett gäng kryddor: 0,5 msk paprikapulver 0,5 msk spiskummin […]
Västerbottensostpaj
En klassisk ostpaj – funkar med valfri smakrik ost (prästost, Västerbottensost, cheddar…). Gott till mer än bara kräftskivan, vi äter gärna ”plock” till (charkuterier, oliver, grönsaker m.m.). Börja med pajdegen: 3 dl vetemjöl och 100 g smör körs till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt 1-2 msk kallt vatten tills degen går ihop i maskinen. Om du vill kan du byta ut 0,5-1 […]