Vegetariska/veganska tacos! Riktigt nice! Fri tolkning från originalreceptet som du hittar hos selina.se
Häll av 2 förpackningar kikärtor. Spara ev. spadet till veganska maränger eller majonnäs.
Finhacka 2-3 klyftor vitlök.
Hetta upp lite neutral olja i en kastrull. Fräs kikärtor och vitlök någon minut. Tillsätt sedan ett gäng kryddor:
- 0,5 msk paprikapulver
- 0,5 msk spiskummin
- 1 tsk timjan
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk oregano
- 1 msk muscovadosocker eller råsocker
Låt kryddorna fräsa med typ en minut, så att de verkligen utvecklar alla sina smaker. Tillsätt sedan 2 dl grädde av valfri fetthalt och slag (jag tog mellangrädde) samt 1 tomat skuren i småbitar. Tillsätt valfri mängd chipotlepasta (finns bland tacogrejejerna i affären), jag tog typ 1 msk.
Låt nu detta småkoka ca 10 minuter och smaka av med ev. mer kryddor. Klart för servering med hårda eller mjuka bröd!
Det är riktigt gott med en fräsch salsa till. Jag tinade fryst mango och fryst avokado. De fick sällskap av gurka och tomat samt pressad limesaft. Lite salt och nymalen svartpeppar fick så klart också hänga med.
Naturell yoghurt svalkar fint mot chilin.