Etikett: smulpaj

Blåbärspaj med min favvo-smuldeg
Paj (dessert)

Blåbärspaj med min favvo-smuldeg

Jag älskar smulpaj. Den ska vara lagom söt och knäckig. Vaniljglass eller vaniljsås till, hmm… Svårt val! Sätt ugnen på 200 grader.  Fördela 400 g frysta blåbär i fyra portionsformar eller en större pajform. Frysta bär är oftast ganska syrliga, därför strör jag lite strösocker över dem. Till en stor pajform är 0,5-0,75 dl strösocker lagom, för en sötsyrlig smak. Pudra även över 2-3 […]

Rabarber- och jordgubbspaj i portionsglas
Dessert, Paj (dessert)

Rabarber- och jordgubbspaj i portionsglas

Rabarber och jordgubbar i en härlig kompott. Len vaniljglass och krispig smuldeg. Enkelt och lite annorlunda sätt att servera smulpaj! Börja med kompotten:500 g rabarber och ca 150 g jordgubbar läggs i en kastrull och får koka upp. Här funkar det ypperligt med fryst frukt och bär. Tillsätt strösocker efter behov, jag tog ca 0,75 dl, samt 1 msk vaniljsocker. Låt […]

Rabarberpaj med citron och mandelmassa
Paj (dessert)

Rabarberpaj med citron och mandelmassa

Jag älskar smulpaj! Att ge den lite extra karaktär med citron och mandelmassa gjorde inte saken sämre! Receptet kommer från ICA.se Börja med att sätta ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen.  Ansa och skär 500 g rabarber i bitar, lägg i en pajform. Strö 1 msk majsstärkelse eller potatismjöl över fruktbitarna.  Fortsätt med smuldegen: Smält 100 g smör i en […]

Hallonsmulpaj
Paj (dessert)

Hallonsmulpaj

Frysta hallon direkt ner i pajformen/formarna, på med smuldeg och in i ugnen. Snabbare än snabbast, och godare än godast 🙂 Sätt ugnen på 200 grader.  Fördela 400 g frysta hallon i fyra portionsformar eller en större pajform. Frysta bär är oftast ganska syrliga, därför strör jag lite strösocker över dem. Till en stor pajform är 0,5-0,75 dl strösocker lagom, för en sötsyrlig […]

Jordgubbspaj
Paj (dessert)

Jordgubbspaj

Jordgubbarna vi köpte var alltför syrliga för att äta som de var. Vad göra? Jo, en paj så klart 🙂  Sätt ugnen på 200 grader.  Skär 500 g färska jordgubbar i bitar och fördela i fyra portionsformar (eller en större pajform). Eftersom våra jordgubbar var syrliga strödde jag lite strösocker över dem. Och så min favorit-smuldeg: Smält 100 g smör i en liten kastrull. […]

Mango- och hallonpaj med knäckig smuldeg
Paj (dessert)

Mango- och hallonpaj med knäckig smuldeg

En enkel smulpaj med fruktig fyllning! Frysdisken är din vän, kom ihåg det 🙂 Sätt ugnen på 200 grader. Se till så att ugnsgallret är i mitten av ugnen.  Blanda 1 ask fryst mango och 1-2 dl frysta hallon i botten av en pajform, ca 22 cm i diameter.  Och så min favorit-smuldeg (som du hittar på fler ställen på denna […]

Jordgubbs- och persikopaj
Paj (dessert)

Jordgubbs- och persikopaj

Knäckig smulpaj med frukt och bär, en kula vaniljglass som krona på verket! Välj själv om du vill göra en stor form eller portionsformar. Originalreceptet kommer från bloggen “Ansibeckis gård”, och ger 4-5 portioner. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa 500 g färska jordgubbar. Skär i bitar. Skölj och kärna ur 2-3 persikor, skär även dessa i […]

Hallon
Paj (dessert)

Glutenfri rabarber- och hallonpaj

Denna goda paj bjöd jag kollegorna på. Perfekt när du vill baka glutenfritt med inte “orkar” eller har glömt köpa glutenfria produkter. Dock behöver du kolla med din glutenintoleranta vän om hen tål vanliga havregryn, om man är väldigt känslig behöver man köpa 100 % glutenfria från affärens specialhylla. Tyvärr glömde jag ta bild  på […]