Rabarber- och jordgubbspaj i portionsglas

Rabarber- och jordgubbspaj i portionsglas

Rabarber och jordgubbar i en härlig kompott. Len vaniljglass och krispig smuldeg. Enkelt och lite annorlunda sätt att servera smulpaj!

Börja med kompotten:
500 g rabarber och ca 150 g jordgubbar läggs i en kastrull och får koka upp. Här funkar det ypperligt med fryst frukt och bär. Tillsätt strösocker efter behov, jag tog ca 0,75 dl, samt 1 msk vaniljsocker. Låt småkoka ca 5 minuter under omrörning tills en kompott har bildats. Smaka av balansen syra/sötma och låt därefter svalna.

 Då var det dags för smuldegen:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke: 3 msk havregryn, 2 msk vetemjöl, 2 msk råströsocker, 1 krm bakpulver och 0,5 krm salt. Tillsätt sedan 25 g kylskåpskallt smör och nyp ihop till en smuldeg.

Hetta upp en torr stekpanna. Stek snabbt smuldegen krispig. Först smälte smöret för mig, men snabbt därefter blev det en perfekt smulig massa igen. Låt smulorna svalna.
  
Dags för servering!
Varva kompott, vaniljglass och smuldeg. Klart!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *