Etikett: rabarber

Vit kladdkaka med rabarber
Kladdkaka

Vit kladdkaka med rabarber

“Fridas bakblogg” – en favorit både i sociala medier och som blogg. Massa godsaker, den ena godare än den andra! Här serveras en söt, vit kladdkaka med syrlig rabarber på toppen. Underbar kombination! Sätt ugnen på 175 grader, gallret ska vara i mitten av ugnen. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, diameter 22 […]

Kladdkaka med rabarberpannacotta
Kladdkaka

Kladdkaka med rabarberpannacotta

Camilla Hamids “My kitchen stories” på köket.se är en guldgruva för sötsaker. Denna kaka är perfekt att göra mitt i vintern när man har rabarber i frysen. Jag bjöd mina kollegor på denna kaka och det blev högt betyg från samtliga 🙂 Kakan görs färdig dagen innan, så den är en superb dessert när det vankas kalas […]

Rabarber- och jordgubbspaj i portionsglas
Dessert, Paj (dessert)

Rabarber- och jordgubbspaj i portionsglas

Rabarber och jordgubbar i en härlig kompott. Len vaniljglass och krispig smuldeg. Enkelt och lite annorlunda sätt att servera smulpaj! Börja med kompotten:500 g rabarber och ca 150 g jordgubbar läggs i en kastrull och får koka upp. Här funkar det ypperligt med fryst frukt och bär. Tillsätt strösocker efter behov, jag tog ca 0,75 dl, samt 1 msk vaniljsocker. Låt […]

Rabarberpaj med citron och mandelmassa
Paj (dessert)

Rabarberpaj med citron och mandelmassa

Jag älskar smulpaj! Att ge den lite extra karaktär med citron och mandelmassa gjorde inte saken sämre! Receptet kommer från ICA.se Börja med att sätta ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen.  Ansa och skär 500 g rabarber i bitar, lägg i en pajform. Strö 1 msk majsstärkelse eller potatismjöl över fruktbitarna.  Fortsätt med smuldegen: Smält 100 g smör i en […]

Jordgubbs- och rabarbersylt med vanilj
Saft & Sylt

Jordgubbs- och rabarbersylt med vanilj

Med syltsocker är det barsnligt enkelt att göra egen sylt. Och visst är hemgjord sylt godare än de stora märkenas som du hittar i butiken? Satsen ger ca 1 liter färdig sylt, villken du för hållbarhetens skulle bör fördela i mindre burkar. Det går ypperligt att använda frysta rabarber och jorgubbar om det inte är […]

Rabarberkladdkaka
Kladdkaka

Rabarberkladdkaka

Kladdkaka kan man väl kalla den, eftersom kakan är lite “undergräddad”. Eller en mjuk rabarberkaka med smuldeg på toppen. Hur eller hur så är den god som fika eller dessert med vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass 🙂 Receptet kommer från “Lindas bakskola”.  Börja med att smöra och bröa en springform, diameter 23-24 cm. Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara […]

Rabarbergalette
Paj (dessert)

Rabarbergalette

På självaste nationaldagen serverade jag rabarberpaj till dessert. Men inte en klassisk svensk smulpaj, utan en rustik (fransk) galette med en härlig dulce de leche (kolakräm från Latinamerika). Jag älskar hur våra klassiska anrättningar utvecklas med influenser från hela världen! Maten förenar oss verkligen ! Börja med pajdegen: Häll 4,5 dl vetemjöl, 1 msk strösocker och 0,5 tsk salt i matberedaren. Tillsätt 200 […]

Rabarberpaj med världens bästa smuldeg
Paj (dessert)

Rabarberpaj med världens bästa smuldeg

Japp, detta är världens bästa smuldeg. Åtminstone just nu, tills jag snubblar över något annat recept 😉 Rabarber går utmärkt att frysa i bitar och ta fram till när höst- och vintermörker får oss att längta efter ljusare kvällar. Det som är ännu mer toppen är att fryst rabarber går utmärkt att göra paj på, […]

Rabarberpaj med vaniljkräm
Paj (dessert)

Rabarberpaj med vaniljkräm

Paj och vaniljkräm i ett, perfekt när man ex. ska bjuda på kaka på jobbet! Eftersom man gör en kompott på rabarbern så funkar detta perfekt när man har rabarber i frysen. Receptet hittade jag på bloggen “Tessan bakar”. Jag hade bara kokmarsan hemma, i hennes originalrecept är det snabbmarsanpulver – se parenteser i mitt […]