Oh my God! Japp, jag tror jag stannar där 🙂 Blanda samman 100 g cream cheese, 150 g riven ost (jag tog mix mozzarella/cheddar) samt 1-2 msk finhackade, inlagda jalapeños. Rulla ostmassan till bollar, jag fick ut 12 st. Låt bollarna ligga på en tallrik i frysen ca 5 minuter. Dags att förbereda paneringen: Skål […]
Hamburgare
Sliders x3
Kanske inte så mycket till recept – men inspiration att testa något annat än en 200 g-burgare med ketchup och ost. De små bröden hittade jag på Willy:s, märke Garant. Det är en 12-pack, perfekt för fyra vuxna. Hamburgarna gjorde vi små, 50-60 gram. Och du vet, är de små får man ta två (eller […]
Friterade cornichons
Man kan välja cornichons eller saltgurka. Jag hade en burk cornichons i kylen som behövdes ta slut på, så mitt val föll därpå. Grymt gott till burgare! Börja med att lägga gurkorna i en skål med vetemjöl. Ja, du får ju skära saltgurkan i 2-4 bitar först… Låt dem ligga där en stund för att […]
Västeråsgurka med citron och ingefära
Klassisk västeråsgurka – men inte med dill och ättika! Ett försök att efterlikna den gurka som serveras på den skånska BBQ-restaurangen Holy Smoke. Väl värt ett besök om ni är i närheten av Kullahalvön (Höganäs). Gör en 1-2-3-lag med följande ingredienser: 1 del citronsaft 2 delar strösocker 3 delar vatten ett par skivor färsk ingefära […]
Strutsburgare med prästostcreme och karamelliserad lök
Alltså, stutskött! Så otroligt gott! Beskrivs som en blandning mellan fint nötkött och hjortkött. Vi körde ett säkert kort denna första gång, en saftig burgare som serverades med karamelliserad lök och en prästostcreme. Börja med prästostcremen: Ja, det går ju bra med annan smakrik ost – det behöver inte vara prästens ost 🙂 Blanda 75 g finriven […]
Cheddardip
Ni vet cheddardippen man kan köpa på McDonald’s, Burger King etc.? En liknande dip är superenkel att göra själv! Receptet ger 4 dippskålar. Finriv 200 g cheddarost. Koka upp 1,5 dl vispgrädde och dra från värmen. Rör ner cheddarosten. Låt osten smälta under omrörning. Det kan vara så att du behöver sätta tillbaks kastrullen på den heta plattan, […]
Limepicklad rödkål
Rödkål som får ännu vackrare färg när den picklas! Yummie dessutom! Eftersom maken fixade detta tillbehör har jag lite dålig koll på proportionerna… Skiva rödkål tunt. Lägg över rödkålen i en skål och tillsätt pressad lime och en skvätt vitvins- eller äppelcidervinäger. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Krama kålen med dina händer och låt sedan stå någon timme innan servering. Klart!
Beer can burgers
Snacka om att jag är ”sist på bollen” vad gäller denna rätt… Men jaja… Gott var det i alla fall 😉 Diska av en ölburk så den blir ren – eller ta ett dricksglas i motsvarande storlek. Krydda 500 g nötfärs med lite salt samt nymalen svartpeppar. Dela upp färsen i 6 högar, forma färsen efter nedre delen av ölburken/glaset. Linda 1-1,5 skivor bacon runt varje köttfärsburgare. […]
Polenta fries med parmesanost
I det senaste numret av Matmagasinet, nr 1-2/2018, fanns det ett recept på polenta fries. Detta lät ju väldigt spännande och gott! Och vet du vad, de var goda! De ser ut precis som potatisvarianten. Men visst, de smakar ju majs och parmesanost. Som tillbehör till en härlig hamburgare med lökkompott var de ett fräscht […]
Hamburgerbröd utan dess like
Ja, precis så heter receptet på den sida jag hittade det. Så luftiga, så fina, så goda! Helt underbara! De påminner om lätta Brioche-bröd som finns i affärerna nuförtiden. Receptet kanske låter omständligt, men det är verkligen inga bekymmer att följa det. Jag hade bara vanligt vetemjöl hemma, och de blev ändå väldigt bra första gången jag […]
Snabb-picklad rödlök
1-2-3, så var det klart! 1 del är lika med 1 msk i detta fall, då blir det lagom till fyra hamburgare. 1 del vitvinsvinäger, 2 delar strösocker och 3 delar vatten vispas samman. Skala och skiva 1 rödlök tunt. Lägg rödlöken i lagen och låt ligga minst en timme, gärna över natten.
Lingonmajonnäs
Tack Tommy för receptet på denna urgoda dressing till älghamburgare! 1 dl frysta lingon, 1 dl majonnäs, 2 tsk strösocker, knappt 1/2 tsk dijonsenap samt salt och nymalen svartpeppar blandas samman i en skål. Låt sedan stå i kylen ett par timmar fram till servering. Enkelt och väldans gott! Psst, du kanske behöver mosa några av lingonen för att få rosa och fin […]