Västeråsgurka med citron och ingefära

Västeråsgurka med citron och ingefära

Klassisk västeråsgurka – men inte med dill och ättika! Ett försök att efterlikna den gurka som serveras på den skånska BBQ-restaurangen Holy Smoke. Väl värt ett besök om ni är i närheten av Kullahalvön (Höganäs).

Gör en 1-2-3-lag med följande ingredienser:

  • 1 del citronsaft
  • 2 delar strösocker
  • 3 delar vatten
  • ett par skivor färsk ingefära (skalad)

Förtydligande: Till fyra portioner använde jag 0,5 dl citron, 1 dl socker och 1,5 dl vatten.

Tvätta och skiva 2-4 Västeråsgurkor (beroende på storlek). Lägg dessa i en skål och häll över citronlagen. Låt gurkan stå i kylskåpet ca 1 dygn innan den avnjuts tillsammans med grillat kött eller hamburgare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *