Etikett: maräng

Dessert

Semifreddo med lemon curd och maränger

Jag saknar glassmaskin – då är semifreddo ett bra alternativ, då det blir en krämig glass utan den där köksmaskinen. Få ingredienser, hög impa-faktor! 😉 Receptet hittade jag hos tidningen “Elle mat & vin” och det räcker till 5-6 personer. Separera 2 ägg. Vispa äggvitorna till en maräng, ja så att du kan vända bunken upp och ner […]

Chokladmoussetårta med schweizisk maräng
Dessert, Paj (dessert)

Chokladmoussetårta med schweizisk maräng

Divine! Enda ordet som kan beskriva denna skapelse – helt gudomlig! Krämig mousse med söt maräng på toppen. Serveras med fördel med färska bär. Receptet hittade jag på den underbara bloggen “My kitchen stories”, men jag tog av misstag bara 2 äggulor i moussen istället för 4 som anges i originalreceptet. Funkade dock hur bra som helst! […]

Jordgubbstårta med lemoncurd och italiensk maräng
Midsommar, Tårta

Jordgubbstårta med lemoncurd och italiensk maräng

Midsommar 2018! Receptet kommer från bloggen “Brinken bakar”, dock valde jag att köra på “3-lika-botten” istället för originalreceptet. Tårtan var en ljuvlig skapelse med jordgubbsmousse och lemoncurd, toppad med italiensk maräng. Tyvärr sjöng min brännare på sista versen, så det slutliga resultatet blev allt annat än perfekt – men ack så god! Tårtbotten 3 lika finner […]

Key Lime Cheescake
Cheesecake

Key Lime Cheescake

Roy Fares – mannen som kan kombinera två underbara ting! Key Lime Pie och cheesecake. Gudomligt god med sötsyrlig cheesecake och söt maräng på toppen. Hans recept ger säkert 15 bitar (även om han själv har angivit 10-12 bitar i sitt recept…) – jag gjorde 1/3 sats och det blev sex generösa bitar… Jag tycker dock […]

Citronmaränger
Dessert

Citronmaränger (schweizisk maräng)

På min blogg finner du även recept på naturell schweizisk maräng. Här kommer en variant smaksatt med citron! Separera 3 ägg, du ska endast använda äggvitorna till detta recept. Äggulorna kan du spara i kylen till något annat gott, varför inte en hemslagen bearnaisesås 🙂 Var noga så du inte får någon äggula i vitan, då blir det omöjligt […]

Rabarberpaj med maräng
Paj (dessert)

Rabarberpaj med maräng

Perfekt paj att göra på fryst rabarber, eftersom man kokar en kompott på frukten. Enkel paj, välj själv om du vill bre ut marängen eller spritsa den. Receptet är för en något mindre pajform, ca 20 cm i diameter. Börja med botten: Blanda 2 dl vetemjöl och 1 msk vaniljsocker i matberedaren. Tillsätt 100 g smör och kör tills en degboll bildas. Tryck […]

Chokladpavlova
Dessert, Tårta

Chokladpavlova

Chokladpavlova med trippel choklad – I’m in heaven! Ursprungsreceptet kommer från Köket (koket.se). Jag gjorde dock bara halva receptet, vilket blev perfekt som dessert till fem chokladsugna personer.  Värm ugnen till 175 grader.  Vispa 6 äggvitor till ett skum, tillsätt sedan 3 dl strösocker lite i taget. Vispa till en marängsmet, dvs. att du kan hålla bunken upp och […]

Schweiziska maränger
Dessert

Schweiziska maränger

Jag brukar spara överblivna äggvitor i frysen – håller jättelänge och är perfekt att ta fram när man ska göra maränger. Just dessa färgade jag med lila “food colour”, en färgpasta som är mycket mer koncentrerad än vanlig karamellfärg. Finns i köksbutiker och webbutiker och i all sköns färger 🙂 Separera 3 ägg, du ska endast […]

Rabarberdröm med jordgubbar och mini-maränger
Dessert

Rabarberdröm med jordgubbar och mini-maränger

Grundreceptet kommer från ICA:s kundtidning Buffé. Jag lade dock till jordgubbar och mini-maränger, samt serverade med vaniljglass istället för crème fraiche som originalreceptet angav. Receptet ger 8-10 portioner. Alla moment går att förbereda så att man bara varvar ingredienserna vid servering! Börja med dulce de leche: Ta bort etiketten från 1 burk sötad, kondenserad mjölk. Lägg den oöppnade burken i en […]