Jag saknar glassmaskin – då är semifreddo ett bra alternativ, då det blir en krämig glass utan den där köksmaskinen. Få ingredienser, hög impa-faktor! 😉 Receptet hittade jag hos tidningen ”Elle mat & vin” och det räcker till 5-6 personer.
Separera 2 ägg.
Vispa äggvitorna till en maräng, ja så att du kan vända bunken upp och ner över huvudet 😉
Vispa 3 dl vispgrädde luftig, inte för hårt vispad.
Vispa äggulorna med 1 dl strösocker. Det ska bli ljust och lite fluffigt.
Vänd ner den vispade grädden i äggulevispet. Vänd till sist försiktigt ner de vispade äggvitorna.
Bred ut glassmeten i en form, ex. en gratängform.
Klicka ca 1 dl lemon curd (hemgjord eller färdigköpt) över glassmeten. Krossa ca 10 maränger lätt och strö även dem över.
Blanda försiktigt ner lemon curd och maränger i den luftiga glassmeten.
Täck formen med plastfolie och ställ formen i frysen minst 5 h. Ta fram semifreddon ca 5 minuter innan servering, så går den lättare att portionera. Servera gärna med extra maränger 🙂