Hittade inte paneer (indisk ost) i butiken, så det fick bli kyckling istället. Ett enkelt recept från Arla med mycket smak – perfekt för vardagsmiddagen 🙂 Skär 500 g kycklingfilé eller kycklinginnerfilé i bitar. Finhacka 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor. Skala 2 morötter, grovriv dem. Skala och grovriv även 1 äpple. Smält en klick […]
Etikett: lime
Friterade räkor med krispig blomkålssallad
Självklart väljer vi jätteräkor från godkända odlingar! Tina frysta jätteräkor, beräkna 10-15 räkor per person (ca 450 g). Koka ris till fyra personer. Rör ihop frityrsmeten: 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 0,5 tsk salt, 1 äggvita och 1,5 dl ljus öl. Lägg ner räkorna i frityrsmeten. Hetta upp neutral olja till 180 grader, i […]
Tacos med kikärtor
Vegetariska/veganska tacos! Riktigt nice! Fri tolkning från originalreceptet som du hittar hos selina.se Häll av 2 förpackningar kikärtor. Spara ev. spadet till veganska maränger eller majonnäs. Finhacka 2-3 klyftor vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull. Fräs kikärtor och vitlök någon minut. Tillsätt sedan ett gäng kryddor: 0,5 msk paprikapulver 0,5 msk spiskummin […]
Limepannacotta
Pannacotta är enklare än enklast. Denna dessert slängde jag ihop på Valborgsaftons morgon innan jag gick till jobbet. Fem minuters jobb och maximal njutning! Till sommaren kommer jag göra den igen och då låta skuren mynta kröna verket. Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten, ca 5 minuter. Hetta upp (inte koka) 3 dl vispgrädde, 3 […]
Limepicklad rödkål
Rödkål som får ännu vackrare färg när den picklas! Yummie dessutom! Eftersom maken fixade detta tillbehör har jag lite dålig koll på proportionerna… Skiva rödkål tunt. Lägg över rödkålen i en skål och tillsätt pressad lime och en skvätt vitvins- eller äppelcidervinäger. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Krama kålen med dina händer och låt sedan stå någon timme innan servering. Klart!
Salsa med rostade bönor och majs
En fräsch salsa med varma bönor och majs. Receptet kommer från tidningen “Matmagasinet”, nummer 2/2019. Häll av 1 burk majs (á 200 g) och 1 burk/tetra svarta bönor (á 400 g). Jag brukar även skölja av bönorna, för att bli av med “vätskan” de låg i. Skala och finhacka 1/2 gul lök. Finhacka även 1/2 röd paprika. Strimla lite färsk koriander eller bladpersilja. Hetta upp neutral […]
Pico De Gallo
“Pico de Gallo” betyder Tuppens näbb. Kul namn! En fräsch salsa med lite sting, som så klart går att variera efter tycke och smak. Tärna tomater, beräkna 1,5-2 tomater per person. Skala och finhacka silverlök, den är mycket mildare än vanlig gul lök. Om du inte hittar silverlök kan du ta rödlök istället. Finhacka även röd chili och färsk koriander eller bladpersilja. […]
Mangosalsa
Färsk mango kan vara en utmaning – både vad gäller att hitta ett perfekt exemplar och att få ut fruktköttet! Måste därför tipsa om fryst, tärnad mango. En ask motsvarar 1-1,5 mango 🙂 Tärna mango. Finhacka rödlök, röd chili samt färsk koriander eller bladpersilja. Lägg i en skål och pressa över lime och salta. Låt stå i rumstemperatur till servering. Passar himla bra ihop med Pulled […]
Persikomojito
Mmm, persika. Sött och gott! Till ett glas: 3-4 myntablad, 2-3 små limekyftor, 1 tsk råströsocker och 4-6 cl ljus rom läggs i ett glas. Muddla med en muddler, eller använd skaftet på ex. en träslev om du inte äger någon muddler. Det gäller att få ut smakerna från limen och myntan. Tillsätt sedan 8 cl persikojuice och 4 cl sodavatten. Fyll upp glaset med krossad is. Dekorera […]
Ananasmojito
Vad heter ananas på engelska? Anananas, så klart 😉 Hihi! Till ett glas: 3-4 myntablad, 2-3 små limekyftor, 1 tsk råströsocker och 4-6 cl ljus rom läggs i ett glas. Muddla med en muddler, eller använd skaftet på ex. en träslev om du inte äger någon muddler. Det gäller att få ut smakerna från limen och myntan. Tillsätt sedan 8 cl ananasjuice och 4 cl sodavatten. Fyll […]