Jag har utvecklat ett beroende av den mexikanska kryddmixen tajin! Att dessa vingar blev urgoda förstår du så klart 🙂 Jag hittade receptet på Instagram-kontot ”Gottbransle”.
Blanda alla ingredienser till en marinad:
- 1 lime (finrivet skal + saft)
- 1-2 msk tajin
- 2-3 vitlöksklyftor (rivna eller pressade)
- 1 msk honung
- 2 msk olivolja
- 1 msk Worcestershiresås
- 1 tsk liquid smoke
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- En nypa bikarbonat
Torka av kycklingvingarna. Du kan dela vingarna i två, eller låta dem vara hela.
Låt kycklingvingarna ligga i marinaden minst 30 minuter.
Lägg kycklingvingarna på ett galler över en plåt och tillaga i 200 grader, i mitten av ugnen. De blir klara på ca 25 minuter (något längre om du kör hela vingar). Vänd efter halva tiden (då passade jag på att pensla på marinaden som var kvar i skålen).
Självklart går det bra att grilla vingarna istället för att tillaga i ugnen.