Etikett: vetemjöl

Bröd (med jäst), Frukost & Brunch

Egg & Bacon McMuffin

Engelska muffins, cheddarost, stekt ägg och bacon. Svårare än så är det inte att göra McDonald’s-favoriten hemma. Receptet på bröden kommer från Victorias provkök och ger 16-18 bröd, som är perfekta frukostfrallor om du inte vill äta McMuffin-varianten. Börja med att smälta 60 g smör i en kastrull. Tillsätt 4,5 dl mjölk (gärna 3% fetthalt) […]

Scones i airfryer
Airfryer, Bröd (utan jäst), Frukost & Brunch

Scones i airfryer

Jag har blivit med airfryer. Ja, kanske lite sen på bollen… Men så nöjd! Jag köpte en Cosori Premium (5,5 liter) efter att ha läst olika test på nätet. Helgfrukostarna förgylls nu av scones av olika slag, härligt! Detta är samma recept som tidigare här på bloggen, men gräddningen är således annorlunda. Blanda de torra […]

Ryttarkaka
Långpannekakor, Mjuk kaka

Ryttarkaka

Detta är en kaka med olika namn. Jag säger ryttarkaka men chokladkaka med kokostosca är också ett vanligt namn. En lättbakad kaka som ger många bitar och som funkar fint att frysa in. Kan det bli bättre? Det finns många recept, just detta kommer från boken “Lindas baka i långpanna”. Sätt ugnen på 200 grader. […]

Mac'n'cheese
Pasta

Mac’n’cheese

En krämig mac’n’cheese toppad med krispigt baconsmul. Godare än gott och som bomull kring hjärtat… 😉 Stek 1-1,5 paket bacon krispigt. Ta fram matberedaren och mixa ca 200 g vitt bröd fint. Det går utmärkt med en halvtorr baguette eller liknande. Mixa sedan det knapriga baconet. Blanda brödsmulor och bacon i en skål. Jag tillsatte […]

Frasiga potatiskroketter
Tillbehör

Frasiga potatiskroketter

Jag är väldigt förtjust i de där frysta potatiskroketterna. men nu när jag vet att det är så här enkelt att göra egna kanske jag inte köper färdiga fler gånger 😉 Maken höftade lite när han gjorde dessa, så några exakta mått finns ej tyvärr. Du får gå på känsla 🙂 Skala och skär 700-800 […]

Äpplecheesecake med havrebotten
Cheesecake, Dessert

Äpplecheesecake med havrebotten

Tack Brinken bakar för alla dina underbara recept! En seg havrebotten (havre är ju nyttigt!), äpplekompott, vaniljcheesecake samt salt kolapannacotta. Där tog jag dock en liten genväg jämfört med fru Brinks recept, då jag tog färdig kolasås på tub. Funkade finfint! Jag monterade alla lager på varandra i en sprinform, men nästa gång ska jag […]

Midsommardessert
Dessert

Midsommardessert: Kardemummadröm, vispad fläderpannacotta och korall

Som en sommardag på en sked! Ljuvligt! Receptet på kardemummadrömmarna och korallerna kommer från “Brinken bakar”. Att göra koraller var betydligt mycket enklare än jag trodde, så det kommer jag definitivt göra igen med olika färger. Så vackra! Receptet nedan ger 10 portioner, med extra drömmar över. Kardemummadrömmar (20-25 st): Stöt 2 tsk hel kardemumma […]

Citronkladdkaka
Kladdkaka, Långpannekakor, Mjuk kaka

Citronkladdkaka

Citronkladdkaka i långpanna, toppad med vaniljgrädde. Ja, du hör ju själv hur gott det låter! 🙂 Smidigt att göra till många, då det blir ca 40 bitar. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en stor långpanna, dvs. en ugnsplåt med högre kanter. Smält 400 g smör, låt svalna. Finriv skalet och pressa saften […]

Morotskaka
Mjuk kaka

Hög och saftig morotskaka

“Baka med Frida” – sicken liten godbit till inspiratör! Hon har verkligen fått till receptet på en hög och saftig morotskaka. Yummie! Viktigt att alla ingredienser till frostingen är rumstempererade, då får du en extra krämig och fin topping till den goda kakan. Lägg bakplåtspapper i botten på en liten långpanna, min håller måtten 20×30 […]

Nachosemla
Dessert, Semla

Nachosemla

Upphovsmän: Roy Fares och Mattias Ljungberg (Mr Cake). Detta var väl en av de första “varianterna” på den klassiska semlan? Jag minns hur utskälld den blev! Vilket jag, nu när jag själv har testat, inte kan förstå. Knapriga men ändå mjuka kardemummakex doppade i fluffig grädde och mandelmassa. Så himla gott! Förbered gärna kexen någon […]