Enkla och frasiga våfflor. Receptet kommer från Coop:s hemsida och ger 6-8 våfflor beroende på laggstorlek. Smält 100 g smör och låt svalna något. Vispa samman 4 dl mjölk, 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och en nypa salt. Blanda ner det smälta smöret. Hetta upp våffeljärnet, om du har non-stick-beläggning behöver du inte smöra järnet då det är tillräckligt mycket smör i smeten. Grädda […]
Våfflor
Diskvåfflor
Att rengöra våffeljärnet är nästan en OS-gren… Hur ska man göra för att få bort smuts och gammalt fett? Jo, man gör en ”diskvåffla”, som suger åt sig fett och smuts. ”Receptet” nedan ger två våfflor. Jag tänker att du förstår att dessa våfflor ej ska förtäras efter gräddning utan slängas… 😉 Detta tips kommer […]
Potatisvåffla med tillbehör
Vi åt våra potatisvåfflor med vispad crème fraiche, räkor/kräftstjärtar och rödlök. 2-årige sonen åt lingonsylt till och fick i sig en hel potatisvåffla, så A i betyg för detta recept! Skaparen är Tommy Myllymäki. Skala 300 g potatis och finriv dessa, gärna i matberedaren. Vispa samman 3,5 dl mjölk, 3,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 tsk salt och lite malen svartpeppar. Smält 100 […]
Potatisvåfflor
En riktig favorit i vårt hem! Avnjutes gärna med bacon och lingonsylt (sonens favorit) eller med skaldjur, crème fraiche och rödlök (föräldrarnas favorit). Vi testade denna gång att servera med vegetarisk tångcaviar, riktigt gott! Skaparen av receptet är kocken Tommy Myllymäki (TV4). Börja med tillbehöret – vispad créme fraiche med citron: Vispa 2 dl crème fraiche (måste vara […]