En krämig mac’n’cheese toppad med krispigt baconsmul. Godare än gott och som bomull kring hjärtat… 😉 Stek 1-1,5 paket bacon krispigt. Ta fram matberedaren och mixa ca 200 g vitt bröd fint. Det går utmärkt med en halvtorr baguette eller liknande. Mixa sedan det knapriga baconet. Blanda brödsmulor och bacon i en skål. Jag tillsatte […]
Pasta
Enklare lasagne
Lasagne, mmm! Ibland kanske man dock vill ta en liten genväg, som att slippa fixa ostsås/béchamel… Tack vare någon matgrupp på Facebook fann jag detta tips! Blanda samman 2 dl crème fraiche och 2 dl ovispad grädde (jag kör 34 % + 40 %, men det funkar säkert med magrare produkter) i en skål. Krydda […]
Salsiccialasagne
En helt vanlig lasagne, men med en genväg till de gudomliga smakerna genom att använda salsicciakorv! Snitta upp skinnet på tre färska salsicciakorvar (ex. ICA:s eget märke). Pilla ut köttet/korvmassan i en skål. Hetta upp lite olivolja eller flytande smör i en stekpanna och fräs köttet tills det får fin färg. Använd en trä- eller […]
Linsbolognese
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! 😉 Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Skala och finriv 1 morot och ca 100 g rotselleri fint (använd gärna matberedaren). Hetta upp lite olivolja i botten av […]
Pasta med gräddig salsiccia
En snabblagad pastarätt med mycket smak! Färsk salsiccia hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker. Jag kan tänka mig att ett gäng skurna chmpinjoner kan vara riktigt gott i denna pastasås också! Klipp upp 300 g färsk salsiccia. Nyp ut fyllningen i små “kluttar” på en tallrik (ca 2 cm stora). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna tillsammans med en […]
Pasta med parmesansås
I vårt kylskåp finns alltid parmesanost (eller ja, oftast Grana Pandano…), mellangrädde samt ex. bacon eller lufttorkad skinka. Med ett par nävar pasta har man middagen på bordet med rekordfart, en riktig vardagsräddare! Välj gärna vegetariska tillbehör för en snabblagad lakto-ovo-middag. Koka pasta till fyra personer. Finhacka 1-2 vitlöksklyftor och låt detta bli varmt i en skvätt olivolja i en […]
Pasta Carbonara
Paolo Robertos recept innehåller ingen grädde, ty detta är en styggelse enligt denne man. Och visst är väl det klassiska receptet bra som det är, där äggulorna ger en krämig sås! Paolos recept fann jag på köket.se, men jag behåller vitlöken i rätten till skillnad från vår italienske vän. Koka spaghetti till fyra personer. Stek 200 g (alltså, jag tog 300 […]
Pasta med grönkål, parmesan och pumpa
En enkel men smakrik pastarätt, välj själv om du vill servera den vegetarisk eller med ex. räkor till. Koka pasta till fyra personer (ca 300 g). Rosta en näve pumpakärnor i en het, torr stekpanna tillsammans med lite flingsalt. Passa det noga, det går fort! Lägg fröna i en skål så länge. Plocka bladen från 4-5 stjälkar grönkål. Skölj grönkålen och […]
Köttbullar i smaskig tomatsås
Saftiga köttbullar serverade i en basilika- och vindoftande tomatsås. Viva Italia! Börja med köttbullarna: Blanda 3/4 dl tomatjuice (från krossade tomater som du ska använda till tomatsåsen) med 2 msk ströbröd. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Låt svälla ca 5 minuter. Rör sedan ner 500 g blandfärs, 1/2 finhackad gul lök och 1 finhackad vitlöksklyfta. Blanda snabbt samman köttbullssmeten och forma sedan ca 25 köttbullar. […]
Vegetarisk pasta med pumpafrön, broccoli, basilika och halloumi
Meat Free Monday (eller det kanske var en tisdag i detta fall…). En mättande pasta med broccoli och varm basilikasås som toppas med halloumi samt rostade pumpafrön. Börja med att förbereda det som ska hackas/skäras: Ansa 1 broccolistånd och skär ner i buketter (jag brukar även skala och slanta stammen, den är synd att slänga). Strimla 1/2 kruka […]
Orecchiette med tomat, fetaost och lufttorkad skinka
Medelhavet fångat i en tallrik! Receptet är hämtat från “Mitt kök”. Halvera 250 g cocktailtomater. Skär ca 10 basilikablad (eller annan ört) i strimlor. Blanda tomater och basilika med 2 msk pressad citronsaft och lika mycket olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Tärna 1 paket fetaost. Koka 300-350 g orécchiette, eller annan pasta, al dente. Häll av pastan och häll den i en stor skål, […]
Varm pastasallad med salami och mozzarella
Kylskåpstömning innan veckohandlingen kan bli väldigt delikat! Koka pasta till 4 personer (250-300 g). Ringla olivolja över den färdigkokta pastan så den inte klibbar ihop. Strimla och skär valfria grönsaker i bitar. Jag tog det som fanns hemma i kylen; grön sparris, gul paprika och rödlök. Eftersom det är maj månad frodas örtkryddorna i landet, så generöst med gräslök hämtades in. Fräs grönsakerna […]