Pasta med parmesansås

Pasta med parmesansås

I vårt kylskåp finns alltid parmesanost (eller ja, oftast Grana Pandano…), mellangrädde samt ex. bacon eller lufttorkad skinka. Med ett par nävar pasta har man middagen på bordet med rekordfart, en riktig vardagsräddare! Välj gärna vegetariska tillbehör för en snabblagad lakto-ovo-middag.

Koka pasta till fyra personer.

Finhacka 1-2 vitlöksklyftor och låt detta bli varmt i en skvätt olivolja i en kastrull. Passa noga så att inte vitlöken bränns, då blir den besk. Häll över 2,5-3 dl visp- eller mellangrädde. Har du en skvätt vitt vin eller en citron liggandes i kylen så är det finemang med en skvätt av någon av dessa syrliga råvaror – annars överlever man utan!

Finriv generöst med parmesanost ner i den småkokande såsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar

Servera pastan med parmesansåsen med valfria tillbehör, vi hade bacon och en tomatsallad ikväll. Lufttorkad eller kallrökt skinka är klockrent till, yummie! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *