Etikett: champinjon

Mustig champinjonsås
Sås & Kryddsmör

Mustig champinjonsås

En smakrik sås med få ingredienser, perfekt till vardagsmiddagen! Jag måste säga att Bongs viltfond gav en fantastiskt god och mustig smak! Smörstek 8-10 skurna champinjoner i stekpannan i en klick smör och lägg över i en liten kastrull. Låt svampen få sällskap av 3 dl mellan- eller vispgrädde, 1 msk viltfond/kalvfond, lite kinesisk soya för färgens skull samt salt och nymalen svartpeppar. Tänk dock på […]

Falukorvsgratäng med sweet chili
Korv

Falukorvsgratäng med sweet chili

En jättegod gratäng med sweet chili-sås och champinjoner. Smidigt och enkelt till middag 🙂  Koka ris till 3-4 portioner (jag tycker det går åt mindre ris när man gör gratäng…).  Sätt ugnen på 200 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen.  Ansa och skär 150-200 g färska champinjoner i bitar. Finhacka 1-2 vitlöksklyftor.  Skiva 400-500 g falukorv.  Stek champinjonerna i […]

Biff med bambuskott
Nötkött

Biff med bambuskott

Smakade precis som på “Kinakrogen”! Yummie! Receptet hittade jag på bloggen Ensmakavkarin. Förmarinera köttet i minst 1 h: 300-400 g strimlad lövbiff läggs i en blandning av 1 msk färskriven ingefära, 2 msk maizenamjöl, 3 msk vatten och 0,5 tsk salt. Skala och skiva 1-2 gula lökar, ansa och skiva 12-15 färska champinjoner. Finhacka 2 vitlöksklyftor.  Koka basmati- eller jasminris till fyra personer.  Stek lök och svamp […]

Pastasallad med parmesanost
Buffé, Sallad

Pastasallad med parmesanost

En pastasallad med smaker från Medelhavet. Gott! (10 portioner) Koka 500 g pasta, ex. fusilli eller farfalle. Häll av pastan och spola den med kallvatten så den kyls ner snabbt. Blanda en vinegrette på 0,5 dl vit balsamvinäger och 1 dl olivolja. Smaksätt vinegretten med honung, salt och nymalen svartpeppar. Blanda pastan med vinegretten i serveringsskålen. Strimla 0,5 burk soltorkade […]

Kycklingtacopaj
Paj (matig), Taco

Kycklingtacopaj

Älskar denna paj – är säker på att du oxå kommer att gilla den! Börja med pajdegen: Kör 1 dl grahamsmjöl, 2 dl vetemjöl och 100 g smör i matberedaren. Tillsätt 1 msk vodka eller vatten och kör till en smidig deg. Det kanske är en myt – men jag har hört att vodka gör pajdegen sprödare än om man använder vatten. […]