Champinjon- och haricot verte-sallad med dadelbalsamvinäger

Champinjon- och haricots verts-sallad med dadelbalsamvinäger

Blev inspirerad av den lokala lunchrestaurangen och skapade en egen variant av deras haricots verte- och champinjonsallad. Mycket gott!

Koka upp och förväll två-tre nävar frysta haricots verts, det tar bara någon minut att koka dem. Häll av dem i en sil och spola dem med kallvatten så de kyls ner snabbt. Dela stora bönor, en bra storlek är 3-5 cm tycker jag. 

Ansa ca 10 champinjoner och skiva tunt. Gör detsamma med 6-8 rädisor. Strimla 2 salladslökar. Hacka ett litet knippe persilja (gärna bladpersilja).

Lägg alla grönsaker i en skål och toppa med vinegrettens ingredienser: 2 msk dadelbalsamvinäger4 msk olivolja samt salt och nymalen svartpeppar. Blanda runt och servera!  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.