Etikett: honung

Chicken Tikka Masala
Kyckling

Chicken Tikka Masala

Hittade inte paneer (indisk ost) i butiken, så det fick bli kyckling istället. Ett enkelt recept från Arla med mycket smak – perfekt för vardagsmiddagen 🙂 Skär 500 g kycklingfilé eller kycklinginnerfilé i bitar. Finhacka 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor. Skala 2 morötter, grovriv dem. Skala och grovriv även 1 äpple. Smält en klick […]

Katsu kyckling
Kyckling

Katsu

Tonkatsu = japansk schnitzel. När den görs på kyckling heter den “Katsu”. Så gott med ris, kålsallad och den klassiska tonkatsusåsen. Receptet kommer från TV4:s Jenny Walldén. Börja med såsen, rör snabbt ihop ingredienserna och ställ sedan skålen åt sidan på köksbänken. 1 dl ketchup 2,5 msk worcestersås 2 msk japansk soya 1 msk honung […]

Sticky Ribs med bourbon
Fläskkött, På grillen/BBQ

Sticky Ribs med bourbon

Riktigt fina ribs – funkar utmärkt att köra i antingen grill eller ugn. Receptet hittade jag på amerikanska Errens Kitchen. Börja med att för hand dra av membranet på baksidan av två sidor med spareribs (smala revben). Sätt ugnen på 150 grader. Fortsätt med din kryddrub: 1 msk rökt paprikapulver 1 msk paprikapulver 1 tsk […]

Lågtempad fläskkarré med chili, ingefära och honung
Fläskkött

Lågtempad fläskkarré med chili, ingefära och honung

Allt kött som får tillagas på lägre temperatur blir himmelskt! Här körde vi en fläskkarré på 125 grader, vilket tog ca 2 h. Sådant man hinner med på en söndag! Sätt ugnen på 125 grader, ugnsgallret ska vara i nedre delen av ugnen.  Putsa 1 kg fläskkarré, krydda steken med salt och nymalen svartpeppar. Bryn fläskkarrén i en klick smör i […]

Focaccia
Bröd (med jäst), Buffé

Focaccia

Det här superbra receptet är hämtat från Leila Lindholms bok ”A piece of cake”. Detta är ett grundrecept som ger två mindre bröd, och du kan variera med massa olika toppings (ex. örter, rödlök, vitlök, fetaost…). Smula 25 g jäst i en bunke. Tillsätt 3 dl ljummet vatten, 1/2 dl olivolja, 1 msk flingsalt och 2 msk honung. Rör så att jästen […]