Katsu kyckling

Katsu

Tonkatsu = japansk schnitzel. När den görs på kyckling heter den “Katsu”. Så gott med ris, kålsallad och den klassiska tonkatsusåsen. Receptet kommer från TV4:s Jenny Walldén.

Börja med såsen, rör snabbt ihop ingredienserna och ställ sedan skålen åt sidan på köksbänken.

  • 1 dl ketchup
  • 2,5 msk worcestersås
  • 2 msk japansk soya
  • 1 msk honung

Fortsätt med kålsalladen. Strimla 1 spetskålshuvud (eller motsvarande mängd vitkål) fint. Rör ihop dressingen:

  • 3 msk majonnäs,
  • 1 msk japansk soya
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk risvinäger
  • 0,5 msk strösocker
  • 3 msk rostade sesamfrön (rostas i torr, het stekpanna – passa noga, de bränns lätt!)

Rör ihop dressingen med kålen, ställ skålen i kylen fram till servering. Toppa gärna med lite extra sesamfrön, det är ju tjusigt!

Asiatisk kålsallad

Koka ris till fyra personer.

Dags för schnitzlarna! Ansa 4 kycklingfiléer och dela dem på längden så du får två tunna skivor. Vänd skivorna i vetemjöl, kryddat med salt och nymalen svartpeppar. Vänd därefter i uppvispat ägg och till sist (panko)ströbröd.

Hetta upp neutral olja i stekpannan och fritera sedan kycklingen tills den är gyllene och genomstekt, på medelhög värme. Det går även bra att köra kycklingen klar i ugnen (200 grader), om du är osäker.

Klart för servering! Lägg upp ris och kålsallad på tallrikarna. Skiva upp kycklingsschnitzlarna och ringla till sist såsen över kycklingen. Ljuvligt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *