Choklad och lingon – så fräscht ihop! Börja med pannacottan: Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp 1,5 dl vispgrädde, 1 dl lingon (frysta går utmärkt) och 0,5 dl strösocker. Mixa den heta lingongrädden och sila ner i en skål. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta. Välj nu hur du […]
Etikett: kakao
Chokladtårta med hallon, karamell och mint
Att ta bilder på tårtor är inte alltid det lättaste… Men god, det var den! 🙂 Tårtbotten med kakao hittar du här. Hallonfyllning hittar du här. Tips! Det gick alldeles utmärkt att hoppa över äggulan i receptet 🙂 After eight-fluff hittar du här. Halv sats = perfekt för denna tårta! Ska jag bara länka till […]
Kärleksmumscheesecake
Camilla Hamid, drottningen av att uppdatera klassiker! Hon gör kakan i en 20 cm-form, men jag gjorde den lägre och valde en form med 24 cm diameter. Mäktig och chokladig, så jag ångrar inte mitt val 🙂 Börja med kexbottnen: Krossa/mixa 10 Digestivekex, rör ner 1 msk kakao. Smält 75 g smör och rör ner. […]
Ryttarkaka
Detta är en kaka med olika namn. Jag säger ryttarkaka men chokladkaka med kokostosca är också ett vanligt namn. En lättbakad kaka som ger många bitar och som funkar fint att frysa in. Kan det bli bättre? Det finns många recept, just detta kommer från boken ”Lindas baka i långpanna”. Sätt ugnen på 200 grader. […]
Chokladdoppade kolabollar
Så underbart goda, enligt de som åt dem! Själv avskyr jag chokladbollar, oklar orsak. Men det är så klart kul att det man bakar uppskattas av gästerna. En liten lyxigare twist på helt vanliga chokladbollar! Vispa 200 g smör och 1,25 dl strösocker krämigt. Tillsätt sedan resten av ingredienserna: 5 dl havregryn 1 dl kolasås […]
Pollykola
Polly med sin karaktäristiska smak möter ljuvlig chokladkola. Mmmmm! Smält 50 g smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt sedan 3 dl strösocker, 3 dl vispgrädde, 1,5 dl sirap och 2 msk kakao. Låt sedan detta småkoka tills smeten når 125 grader, använd en termometer. Ta grytan från plattan och rör ner 0,5 tsk ättikssprit (12 […]
Kärleksmums med chokladkola
Jag älskar kärleksmums! Eller mockarutor, Snoddas, kokosrutor, chokladrutor… Ja, du vet vilken kaka jag menar. Men ibland kan jag känna att den klassiska glasyren med massa florsocker blir alltför söt. Testade detta recept med en kokad chokladkola som krona på verket – OMG så gott! Recpetet hittade jag på Tasteline.com Börja med den mjuka chokladkakan: Sätt ugnen […]
Kladdkaka med salt kolafrosting och Daim
En snabbakad kaka som känns betydligt mer avancerad! Med färdig kolasås tar du en ypperlig genväg! En form på 20 cm ger 6-8 bitar, om du gör en tunnare kladdkaka i en 22 cm-form räcker den nog till 8-10 bitar. Receptet kommer från Fridas bakblogg. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i […]
Chokladkolakaka
En maffig, dubbel kladdkaka med härligt kolatäcke på toppen! Mäktig kaka som räcker till ca 15 bitar. Receptet kommer från ”Lindas bakskola”. Nästa gång testar jag att strössla lite flingsalt över den varma kolasmeten, ty salt och kola är en himmelsk allians! Börja med kladdkakan. Sätt ugnen på 175 grader. Smält 200 g smör i en stor […]
Himmelska chokladmuffins
Alltså herregud vilka goda muffins! Härlig chokladsmak och saftiga som bara den, t.o.m två dagar efter baktillfället. Receptet hittade jag på bloggen ”Bakverk och fikastunder”. Dessa bakade jag en VAB-dag med 4-årige sonen. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela 12 st muffinsformar i en muffinsplåt (för bästa stadga under gräddningen). Blanda knappt 1 dl kakao, 1 dl […]
Tårtbotten ”3 lika”
Jag är med i flera Facebook-grupper som handlar om matlagning och bakning. Och det är mååååånga som lovordar ”3 lika”-konceptet för tårtbotten (anslag) – och nu förstår jag varför! En luftig och hög tårtbotten, helt perfekt! Välj själv om du vill göra med eller utan chokladsmak. Börja med att smöra en springform med 24 cm i diameter. […]
Chokladrutor
Chokladrutor med två lager – söt kaka och söt frosting. Receptet har jag fått från min lika söta kollega Linda 🙂 Ja, kakan är söt! Därför räcker det med en liten bit, som ex. serveras med färska bär och vispad grädde. Börja med botten: Sätt ugnen på 180 grader. Smält 200 g smör i en gryta. Rör ner övriga ingredienser […]