Himmelska chokladmuffins

Himmelska chokladmuffins

Alltså herregud vilka goda muffins! Härlig chokladsmak och saftiga som bara den, t.o.m två dagar efter baktillfället. Receptet hittade jag på bloggen “Bakverk och fikastunder“. Dessa bakade jag en VAB-dag med 4-årige sonen.

Sätt ugnen på 175 grader. Fördela 12 st muffinsformar i en muffinsplåt (för bästa stadga under gräddningen).

Blanda knappt 1 dl kakao1 dl strösocker och 2 dl mjölk i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Ställ sedan år sidan att svalna medan du fortsätter med övriga ingredienser.

Rör 150 g rumsvarmt smör och 1 dl strösocker krämigt. Tillsätt sedan 2 ägg, ett i sänder och rör ordentligt. Sikta sedan ner de torra ingredienserna i smeten: 3 dl vetemjöl1 msk vaniljsocker1,5 tsk bakpulver samt 1 nypa salt. Blanda samman och häll samtidigt ner chokladmjölken.

Rör snabbt samman till en smet och fördela den i muffinsformarna. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter (varmluftsfunktion). Har du inte varmluftsfunktion så gör det inget, gräddningen tar bara någon minut längre. 

Avnjut muffinsen som de är eller dekorera dem som cup cakes 🙂 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *