Bananpaj

Bananpaj

Ett recept som jag har sett på Facebook många gånger. Det ska tydligen smaka som friterad banan. Och vet du vad? Det gör den verkligen! Supergott! Det här receptet kommer från en av Sveriges bästa matbloggar “Zeinas Kitchen”. Satsen ger 4-6 portioner, beroende på hur sötsugen man är. 

Värm ugnen till 200 grader.

Mjukna till 100 g smör i micron några sekunder, det ska inte smälta utan bara bli mjukt. Blanda sedan ner 1 dl strösocker1,5 dl vetemjöl och 0,5 dl sirap

Skiva 3-4 bananer i 4-6 portionsformar (en stor pajform funkar oxå bra, så klart!) i cm-tjocka skivor. Fördela smeten över bananskivorna.

Grädda i mitten av ugnen tills pajerna har fått fin färg och bubblar, det tar ca 15-20 minuter för portionspajer (något längre för en stor paj). Låt pajerna svalna lite innan du serverar dem tillsammans med en god vaniljglass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *