Grovrivet äpple och kardemumma. Så gott! Samma recept cirkulerar på olika sidor, så jag vet inte vem jag ska ge äran. Men just denna dag var jag inne på bloggen ugnstrull.se Sätt ugnen på 180 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, diameter 24 cm. Smält […]
Mjuk kaka
Ryttarkaka
Detta är en kaka med olika namn. Jag säger ryttarkaka men chokladkaka med kokostosca är också ett vanligt namn. En lättbakad kaka som ger många bitar och som funkar fint att frysa in. Kan det bli bättre? Det finns många recept, just detta kommer från boken ”Lindas baka i långpanna”. Sätt ugnen på 200 grader. […]
Citronkladdkaka
Citronkladdkaka i långpanna, toppad med vaniljgrädde. Ja, du hör ju själv hur gott det låter! 🙂 Smidigt att göra till många, då det blir ca 40 bitar. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en stor långpanna, dvs. en ugnsplåt med högre kanter. Smält 400 g smör, låt svalna. Finriv skalet och pressa saften […]
Hög och saftig morotskaka
”Baka med Frida” – sicken liten godbit till inspiratör! Hon har verkligen fått till receptet på en hög och saftig morotskaka. Yummie! Viktigt att alla ingredienser till frostingen är rumstempererade, då får du en extra krämig och fin topping till den goda kakan. Lägg bakplåtspapper i botten på en liten långpanna, min håller måtten 20×30 […]
Cake Pops
Ibland händer det att en sockerkaka fastnar i formen… Då kan man bli arg. Eller göra cake pops av kakbitarna! Eller ja, det blev väl mer cake balls eftersom jag inte hade några pinnar… På bilden ser du choklad- och banansockerkaka doppad i mörk choklad. Här är det bara fantasin som sätter gränser vad gäller […]
Chokladig sockerkaka med banan
En chokladig sockerkaka, lite undergräddad så att den blev härligt kladdig! Det är bananer i kakan, alltså är den supernyttig… Haha! Receptet hittade jag på Tasteline.com, men jag lägger till lite salt för att förhöja chokladsmaken ytterligare. Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i nedre delen av ugnen. Smöra och bröa en sockerkaksform á 1,5 liter. Blanda 1 dl […]
Kärleksmums med chokladkola
Jag älskar kärleksmums! Eller mockarutor, Snoddas, kokosrutor, chokladrutor… Ja, du vet vilken kaka jag menar. Men ibland kan jag känna att den klassiska glasyren med massa florsocker blir alltför söt. Testade detta recept med en kokad chokladkola som krona på verket – OMG så gott! Recpetet hittade jag på Tasteline.com Börja med den mjuka chokladkakan: Sätt ugnen […]
Saftiga plommonbitar med crumble
När grannens plommonträd dignar av frukt måste man ju hålla sig framme när erbjudande om självplock ges. Åh, vilken god kaka detta blev! Receptet kommer från ”Lindas bakskola”, men hon körde med hallon istället. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en långpanna (30 x 40 cm), smöra och bröa den. Blanda 4 dl strösocker, 8 dl vetemjöl och 1 msk bakpulver i […]
Saftiga äpplebitar med crumble
Jag tänker att botten och topping är samma som den moderna klassikern ”vaniljrutor i långpanna”? En kaka jag aldrig har bakat, men avnjutit vid flera tillfällen. Hur som helst, att göra kakan med saftiga äpplebitar var mmmmm! Receptet kommer från ”Lindas bakskola”, men hon körde med hallon istället. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram […]
Päronkaka med mandelmassa och kardemumma
En kaka som funkar lika bra till eftermiddagskaffet som till dessert med en kula vaniljglass. Gott! Smöra och bröa en form, jag tog en springform med diametern 24 cm. Men självklart funkar en rektangulär form lika bra 🙂 Sätt ugnen på 175 grader. Vispa 150 g smör mjukt, tillsätt sedan 1,5 dl strösocker. Vispa sedan ner 2 ägg, men ta ett ägg […]
Blåbär- och citronkaka med vit choklad
Blåbär och citron är en grym kombo. Släng in lite vit choklad så är du ett steg närmare himmelriket! Originalreceptet kommer från ”Allt om mat”. Sätt ugnen på 200 grader. Ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen. Smörj och bröa en springform (diameter 22 cm). Smält 100 g smör i en kastrull och ta den sedan från […]
Citronkaka med vispad fläderpannacotta
Överallt, eller åtminstone i flera bakgrupper på Facebook, ser jag ”vispad pannacotta”. Det måste man ju testa! Resultatet? En gräddig och len topping – perfekt på mjuka kakor eller som fyllning i en tårta. Varje termin bjuder jag kollegorna på fika, denna vårtermin blev det alltså denna kaka. Yummie, enligt både mig och kollegiet! Originalreceptet […]