Chokladig sockerkaka med banan

Chokladig sockerkaka med banan

En chokladig sockerkaka, lite undergräddad så att den blev härligt kladdig! Det är bananer i kakan, alltså är den supernyttig… Haha! Receptet hittade jag på Tasteline.com, men jag lägger till lite salt för att förhöja chokladsmaken ytterligare. 

Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i nedre delen av ugnen. 

Smöra och bröa en sockerkaksform á 1,5 liter. 

Blanda 1 dl kakao, 1 dl strösocker och 2,5 dl mjölk en gryta. Värm upp tills sockret och kakaon har blandats med mjölken. Ställ åt sidan så länge.

Vispa 100 g smör och 1 dl strösocker krämigt. Rör ner 2 ägg, ta ett ägg i taget. Tillsätt sedan 3,5 dl vetemjöl, 1,5 tsk bakpulver, 1,5 msk vaniljsocker samt 0,5 tsk salt. Rör även ner “chokladmjölken” du gjorde innan. 

Mosa 2 mogna bananer och rör ner i smeten. 

Häll upp smeten i sockerkaksformen och grädda sedan i 30-40 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Jag använde varmluftfunktionen och gräddade min kaka i drygt 30 minuter. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *