Jag har redan nämnt förträffligheten över Mette Løvboms kokbok “Kålboken”, men jag hittar nya godingar hela tiden i den. En fräsch, vegansk kålsallad med grillad rotselleri. Inte ens maken saknade köttbiten till denna rätt! Det är en hel del ingredienser, men när allt väl är sköljt och skuret så går själva matlagningen faktiskt ganska fort. […]
Etikett: broccoli
Grillade grönsaker med gräddig tryffelvinegrette
Första gången jag testar att göra vinegrette med vispgrädde som bas. Oväntat gott! Receptet är hämtat från årets Grillspecial (2018) från tidningen “Matmagasinet”. Välj de grönsaker du gillar/har hemma. Jag tog späda morötter och gulbetor (förkokades först) och broccoli. Jag skar även ett par salladslökar på snedden. Blanda samman vinegretten: 1,5 dl vispgrädde, 1 msk vitvinsvinäger, 1-2 tsk vit tryffelolja samt salt och nymalen svartpeppar. Enkelt och gott! Grilla grönsakerna, vi använde […]
Potatisgnocchi med grönsaker
I kyldisken vid den färska pastan hittar du potatisgnocchi. Testa gärna detta till fisk, kyckling eller kött. Välj själv om du vill lägga till någon passande örtkrydda till grundreceptet. Stek valfria grönsaker i en klick smör i omgångar. Jag tog broccoli (buktter + skalad, slantad stam) och champinjoner. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Lägg grönsakerna åt sidan medan du steker 500 g […]
Blomkål- och broccolisallad med örtvinegrette
Jag har helt snöat in på rå blomkål och rå broccoli 🙂 Krispigt, fräscht och gott! Om du inte vill ha helt råa grönsaker kan du låta dem bada (ej koka) i hett vatten några minuter, så blir de lite snällare mot magen. Skölj och ansa 250 g broccoli och lika mycket blomkål (ca 1/2 huvud). Jag brukar även ta […]
Vinpocherad torskrygg, hummerskum och citrondressat äpple
Vinnaren av 2016:år Kockarnas kamp, Edin Dzemat, är skapare till originalreceptet. Här kommer en något förenklad variant. Rätten är faktiskt lättlagad, även om den låter avancerad. Rätten tar 30-45 minuter att laga, beroende på hur pass tillagad du vill ha fisken. Äpplet är det som ger rätten karaktär och faktiskt en lite lyxig känsla, enligt […]
Vegetarisk pasta med pumpafrön, broccoli, basilika och halloumi
Meat Free Monday (eller det kanske var en tisdag i detta fall…). En mättande pasta med broccoli och varm basilikasås som toppas med halloumi samt rostade pumpafrön. Börja med att förbereda det som ska hackas/skäras: Ansa 1 broccolistånd och skär ner i buketter (jag brukar även skala och slanta stammen, den är synd att slänga). Strimla 1/2 kruka […]