Grillade grönsaker med gräddig tryffelvinegrette

Grillade grönsaker med gräddig tryffelvinegrette

Första gången jag testar att göra vinegrette med vispgrädde som bas. Oväntat gott! Receptet är hämtat från årets Grillspecial (2018) från tidningen “Matmagasinet”. 

Välj de grönsaker du gillar/har hemma. Jag tog späda morötter och gulbetor (förkokades först) och broccoli. Jag skar även ett par salladslökar på snedden. 

Blanda samman vinegretten: 1,5 dl vispgrädde1 msk vitvinsvinäger1-2 tsk vit tryffelolja samt salt och nymalen svartpeppar. Enkelt och gott! 

Grilla grönsakerna, vi använde en grillwok för enkelhetens skull. Till sist tar du i den strimlade salladslöken. Servera de varma grönsakerna med hyvlad parmesanost och den goda vinegretten. 

Psst, passar utmärkt i sällskap med kyckling som fått gosa i denna marinad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.