Jag väljer ofta råbiff/tartar som förrätt på restaurang. Men det är så klart väldigt enkelt att göra hemma. Jag gillar krispiga tillbehör, som kontrast till det mjuka köttet. Skala och strimla/skriva en gul- eller polkabeta tunt. Lägg ner i en klassisk 1-2-3-lag (1 tsk ättika 12 %, 2 tsk strösocker och 3 tsk vatten). Rör […]
Etikett: gulbeta
Smörgåstårta med örtig färskost och räkor
En smörgåstårta för att fira vårens ankomst! Vacker som få, god som få 🙂 Baka gärna ditt eget bröd enligt detta recept. Fyllning 1: 2 hårdkokta ägg, grovhackade. Tips! Dela dem två gånger, på varsitt håll, i äggskäraren => perfekt grovhackade! 1 burk räkor i saltlake, avrunnen (eller motsvarande mängd färska/tinade) 2 dl crème fraiche […]
Sallad med grönkål, brysselkål och betor
Jag har sagt det tidigare – en av de bästa kokböckerna jag någonsin har köpt är ”Kålboken” av Mette Løvbom. Köp den, du kommer inte bli besviken! Här kommer ännu ett recept från boken (med med minskad mängd vinegrette, jag vill inte ha så ”blöt” sallad). Börja med att göra syltad rödlök, gör gärna detta dagen […]
Grillade grönsaker med gräddig tryffelvinegrette
Första gången jag testar att göra vinegrette med vispgrädde som bas. Oväntat gott! Receptet är hämtat från årets Grillspecial (2018) från tidningen ”Matmagasinet”. Välj de grönsaker du gillar/har hemma. Jag tog späda morötter och gulbetor (förkokades först) och broccoli. Jag skar även ett par salladslökar på snedden. Blanda samman vinegretten: 1,5 dl vispgrädde, 1 msk vitvinsvinäger, 1-2 tsk vit tryffelolja samt salt och nymalen svartpeppar. Enkelt och gott! Grilla grönsakerna, vi använde […]