Vad kul det är när det blir bra vid experiment! Gjorde om en klassisk räkcheesecake till en variant utan skaldjur. Passade perfekt till midsommarlunchen! Receptet ger åtta små bitar. Mixa 125 g kavring i matberedaren och tillsätt 50 g smält smör. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ställ i kylskåpet. Lägg […]
Cheesecake (salt)
Cheesecake med rom och räkor
En underbart krämig cheesecake med röd rom och dill. Toppas med förslagsvis räkor, kallrökt lax, ägg… Receptet hittade jag på ”Jennys matblogg”. I receptet nedan är det för en större form, vilken ger ca 16 bufféportioner. Jag nöjde mig med att göra halv sats i en 20-cm-form, vilket gav 8 bufféportioner. Perfekt till det stora […]
Citroncheesecake med kallrökt lax och gulbeta
En fräsch cheesecake som passar som förrätt eller på buffébordet. Inspirationen kommer från ett recept på ica.se Denna cheesecake fick vara med på senaste tjejträffen, och visst gjorde Madelene och Frida ett fint jobb med dekorationen? Börja med bottnen: Mixa 3-4 skivor kavring i matberedaren. Tillsätt 25 g smält smör. Blanda runt och tryck sedan ut smulorna i bottnen av en form […]
Kräftcheesecake med gurk- och rädissallad
Gott på buffébordet till både påsk, midsommar och kräftskiva! Börja med botten: Mixa 7 skivor kavring i matberedaren. Tillsätt 75 g smält smör. Tryck ut smulorna i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen medan du gör fyllningen. Fortsätt med kräftfyllningen: Häll av en burk kräftstjärtar, grovhacka dem. Hårdkoka fyra ägg (förbered innan), […]