Citroncheesecake med kallrökt lax och gulbeta

Citroncheesecake med kallrökt lax och gulbeta

En fräsch cheesecake som passar som förrätt eller på buffébordet. Inspirationen kommer från ett recept på ica.se Denna cheesecake fick vara med på senaste tjejträffen, och visst gjorde Madelene och Frida ett fint jobb med dekorationen? 

Börja med bottnen: Mixa 3-4 skivor kavring i matberedaren. Tillsätt 25 g smält smör. Blanda runt och tryck sedan ut smulorna i bottnen av en form med löstagbar kant (ca 20 cm). Ställ i kylen så länge. 

Fortsätt med fyllningen: Lägg 1,5 gelatinblad i blöt i lite kallt vatten, ca 5 minuter.  Pressa saften från 0,5-1 citron (beroende på storlek) ner i en liten kastrull. Värm citronsaften, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsaften. Ställ åt sidan och låt svalna.

Blanda samman 2 dl crème fraiche ( 34 % fetthalt) och 200 g cream cheese. Rör ner den avsvalnade citronsaften lite i taget. Smaka av fyllningen med saltmalen svartpeppar och flytande honung

Fördela fyllningen över kavringsbottnen. Låt stå i kylskåpet fram till servering, men minst 4-5 h. Dekorera cheesecaken med ex. kallrökt laxtunt skivad gulbeta och dillvippor